230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Kolumna: "Za kafanskim stolom"

Željom i entuzijazmom grupe "Za kafanskim stolom" danas je u prostorijama opštine prikazan idejni projekat pod nazivom Zimske olimpijske igre - Trebinje 2016. koji će ako dobije potrebnu većinu od lokalnog parlamenta ići na razmatranje i u Olimpijski Komitet sa sjedištem u Sidneju.

120523-zastolom5

Ideja je izuzetno izvodljiva, a i ne zahtjeva velika ulaganja. Raspored sportskih borilišta bi izgledao ovako:

  • Umjetničko klizanje i hokej - Bregovački bazen (potreban balon za natkrivanje)
  • Bob staza - Kanal u Hrupjelima
  • Slalom - Relacija Gljiva - Vinogradi (preciznije od Jasena do groblja)
  • Vele Slalom - Hrupjela
  • Ski Skokovi - Kličanj
  • Karling - Gornje Police
  • Olimpijsko selo -Dživar
  • Biatlon - Štafeta od Jazine ka Gorici, s tim da se kod nekog obližnjeg domaćina napravi kratak predah uz bogat izbor vina i jela ispod sača
  • Otvaranje igara - Platani 2
  • Zatvaranje igara - Platani 1

Logo olimpijade sačinjava slika brda Leotara sa natpisom "A vrha Ostroga mi"

Očekuje se da će ovaj projekat donijeti veliku ekonomsku korist lokalnoj privredi tako da je, Novoteks već najavio podizanje proizvodnje šivanjem sportskih odjela. Cijene pice će ostati iste kao i do sada, a slikanje kraj Anđelkine kapije je i dalje besplatno, jer mi nemamo pameti da turistima uzmemo pare, a pritom nam beru plodove sa obližnje smokve. HET je najavio dobijanje mjesta pripravnika za dva najbolja takmičara dok je FK Leotar ustupio svoj štoperski tandem za potrebe slikavanja i pravljenja razglednica ispred Snješka Bjelića.

Da se naši poraženi takmičari ne vrate praznih ruku pobrinuće se popularna Trebinjska „Keksara" koja će učesnicima obezbjediti po jedno medeno srce, kao znak ljubavi prema njima od strane Trebinjaca.

Svečanom činu otvaranja ceremonije ZOI prisustvovaće i Emir Kusturica koji će obući odjelo za odlikovanja, te Ante Paradžik fudbalsko nogometni sudija iz Ljubuškog poznat po svojoj atletskoj građi i frizuri i redovni sudija na većini sportskih takmičenja u Trebinju. Ovoj ceremoniji prisustvovaće i grupa volontera željnih posla iz Bosanskog Petrovca, braća Mićo i Jošo Dukić, kao i Mahmut Bolić, kao i poznato lice Vlado Georgijev ljubitelj hercegovačkog pršuta i sira iz ulja. U revijalnom dijelu pored Vlada Georgijeva nastupiće i mladi DJ Savulin koji je svoju slavu stekao po svadbenim salonima širom Hercegovine. Prisustvo je otkazao Toni Cetinski radi tuče sa pjevačem Željkom Samardžićem, koja je izbila radi neusglasica po pitanju ko će nastupiti 8. Marta u Beogradskoj Areni.

Kompletne ZOI će prenositi Herceg Televizija ukoliko im Elektro-Hercegovina uključi struju.

ZKS