230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Predstavljeno crveno vino “Magnum”

Banja Luka, 04.12.2010. Vinarija "Vukoje" iz Trebinja predstavila je danas u Banjaluci crveno vino "Magnum" porodične rezerve iz 2007. godine koje će se prodavati u limitiranoj seriji od 100 butelja pakovanih po litar i po.

Predstavljajući ovo vino, spravljano za rođenje njegovog sina, od grožđa merlo i kaberne, direktor vinarije Radovan Vukoje rekao je da se za dvije do tri godine od "Vukoja" može očekivati i prvo pjenušavo vino na tržištu čija je proizvodnja počela ove godine.

"Osim brojnih uspjeha na međunarodnom planu, ova godina je za vinariju 'Vukoje' bila specifična i po početku proizvodnje pjenušavog vina koje predstavlja prekretnicu u vinarstvu RS, jer je to prvi pjenušac proizveden na ovim prostorima", rekao je Vukoje novinarima u Banjaluci.

Govoreći o konkurentnosti vina sa područja Hercegovine na svjetskom tržištu, Vukoje je naglasio da, uz još par vinarija, Hercegovina može biti vrlo ozbiljan vinski region i jedna ozbiljna tačka na mapi vinskog puta Evrope.

On je naglasio da "Žilavka Vukoje" kao jedino vino iz BiH na svjetskoj vinskoj karti predstavlja pravi brend, dodavši da će jedino težnja ka kvalitetu dovesti i druga vina proizvedena u BiH u tu poziciju.

Vukoje je rekao da uz proizvodnju vrhunskih vina, vinarija iz Trebinja nastavlja i sa razvojem vinskog turizma otvarajući svoja vrata svim posjetiocima Hercegovine i Trebinja.