230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Opština će kupiti “Herceg-televiziju”?

Trebinje, 08.12.2010. Opština Trebinje nastojaće da obezbijedi novac za kupovinu "Herceg-televizije", a ukoliko do toga ne dođe, "Neimarstvo" može da raspiše javni oglas za prodaju te medijske kuće, rekao je danas načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk.

101208-hercegtv

Na sjednici Skupštine akcionara "Neimarstva", u čijem vlasništvu je "Herceg-televizija", juče je donesena odluka o prodaji ove medijske kuće radi izmirenja dugovanja prema radnicima građevinske firme koji su posljednju platu primili za avgust 2008. godine.

Ćuk je, nakon današnjeg sastanka sa finansijskim direktorom "Neimarstva" Milivojem Brčićem i Markom Šoštarem iz Slovenije, opunomoćenikom većinskog vlasnika Mata Uljarevića, istakao da je riječ o iznosu od 600.000 do 750.000 KM, napominjući da opština još nije dobila konkretnu ponudu.

"Ranije smo rekli da bi u slučaju prodaje 'Herceg-televizije' bilo lijepo da prvo bude ponuđena opština, a ako ne budemo mogli da obezbijedimo finasijsku konstrukciju, voljeli bismo da novi vlasnik bude ozbiljan kupac, kako bi ova medijska kuća i dalje radila", rekao je Ćuk novinarima.

On je dodao da će konačnu odluku donijeti Skupština opštine Trebinje.

S obzirom da su računi "Neimarstva" blokirani, Ćuk kaže da bi kupac "Herceg-televizije" novac uplaćivao na pojedinačne račune zaposlenih radnika koje bi firma dostavila na spisku.

"Ukoliko bi opština kupila "Herceg-televizuju", potrudili bi se i da nađemo prostor, jer je sadašnji pod hipoetekom", kaže načelnik, dodajući da bi dobar prostor bio Dom kulture.

Nekoliko časova novinari su ispred zgrade Opštine čekali Brčića i Šoštara kako bi dobili informaciju o sastanku, ali su ih na vješt način, kao i više puta do sada, prevarili, pobjegavši na sporedni izlaz.

Brčić u bježanju od novinara ima iskustva, jer su ga i ranije "hvatali" oko upravne zgrade "Neimarstva", ali ih je on uvijek uspijevao da izbjegne.

Ova dva "pregovarača" izigrali su i radnike "Neimarstva" koji su ostali bez informacije, jer im je rečeno da su Brčić i Šoštar odavno izašli iz opštine. Revoltirani radnici rasporedili su se i otišli u potragu za Brčićem i Šoštarem.

Većinski vlasnik "Neimarstva" Mato Uljarević potpisao je u novembru dokument u kome stoji da će radnicima do 15. novembra biti isplaćeno šest do sedam zarada, a do kraja godine i sva zaostala primanja, te da će, u suprotnom, biti raspodata neopterećena imovina preduzeća, kako bi se namirio dug prema radnicima.

S obzirom da radnici nisu dobili svoje zarade, čekaju da počne prodaja imovine "Neimarstva" koja nije opterećena.