230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinjka u izboru za najboljeg sportistu RS

Trebinje, 09.12.2010. Članica Karate kluba Leotar Plus Dragica Drapić drugi put će se naći u užoj konkurenciji za izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

101209-dragica-karate

Prvi put bilo je to 2008. godine, kada je bila rangirana na šesto mjesto, a ono što je Dragicu svrstalo među kandidate za ovogodišnji izbor su svjetska i evropska titula, koje je osvojila u ovoj godini. Prvo je u martu u Beogradu na Svjetskom prvenstvu ITKF federacije, nastupajući za BiH, postala pojedinačna i ekipna šampionka svijeta. Pored svjetskog, ona je osvojila i evropsko zlato, takođe u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, ovaj put kao članica reprezentacije Republike Srpske. Osim rezultata na najvećim takmičenjima, Dragica je osvojila titule na prvenstvu i u Kupu Srpske u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u borbama, bronzu u Kupu RS u katama pojedinačno, kao i titule na turnirima u Banjaluci i Nikšiću.

- Protekla godina, u kojoj sam postala svjetska i evropska prvakinja, najuspješnija je u mojoj dosadašnjoj karijeri. Sada sam, od tri svjetske karate federacije u kojima se takmiče karatisti svijeta, pa i karatisti u BiH, šampionka u dvije. U pitanju su dvije različite federacije, Internacionalna tradicionalna karate federacija (ITKF) i Svjetska karate konfederacija (WKC). U trećoj, Svjetskoj karate federaciji (WKF), zbog sportsko-političkih prepreka u BiH, nisam nastupala na zvaničnim međunarodnim takmičenjima. Svakako, zadovoljna sam i srećna zbog ostvarenih rezultata, posebno na međunarodnoj sceni, jer sam ostvarila mogući maksimum u jednoj godini. Ulazak u uži izbor za mene predstavlja veliki podstrek za dalji rad i priznanje za do sada ostvarene rezultate - naglasila je Dragica Drapić.

Ona kaže da iza svih rezultata stoji naporan rad i veliko odricanje, ali da nijednog trenutka ne žali što se odlučila za ovaj sport.

- Rezultati su došli kao proizvod neprekidnog treniranja dugog 11 godina i velike ljubavi prema ovom divnom sportu. Kada uzmem u obzir školske, fakultetske i lične obaveze, koje sam uz sport takođe završavala, onda sve ovo dobija na težini. Jasno je da bez ljubavi za karate sve ovo ne bi bilo moguće postići. Veliku podršku mi pruža i moja porodica, a za rezultate je zaslužan moj trener Rajko Radulović, kao i moji klupski drugovi i sparing partneri. Takođe, tu su i djevojke bez kojih ove godine ne bih bila ekipna šampionka na SP: Alma Atić, Nerma Okanović i Sabina Hodović, a u reprezentaciji RS: Maja Mirdinja, Svjetlana Miličić i Jelena Šiljegović - nastavila je Drapićeva.

O budućnosti zasad nije razmišljala, ali je sigurna da će ona biti u vezi s karateom.

- Planiram samo da i dalje naporno treniram i da dajem svoj maksimum. Nadam se da će se uskoro steći i uslovi za nastup u trećoj, Svjetskoj federaciji, jer mislim da i tamo mogu da budem uspješna poznajući takmičare koji u njoj nastupaju. Apsolvent sam Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, a kada položim još jedan ispit i diplomski, planiram da nastavim dalje studije u svojoj struci - dodala je na kraju Dragica Drapić.

Odbojka i fudbal

Da je Dragica Drapić svestrani sportista, govori i činjenica da, osim što se bavi karateom, uspješno igra odbojku i fudbal.

- Ne stižem redovno da idem na treninge iz odbojke i fudbala jer imam mnogo obaveza na fakultetu i na treninzima karatea, ali igram utakmice. U fudbalu nastupam za ŽFK Požarevac, koji je član Prve lige Srbije i zasad se nalazimo na odličnom četvrtom mjestu - naglasila je Dragica Drapić.

Kako glasati za Dragicu Drapić

Glasati za Dragicu Drapić možete tako što u SMS poruci napišete SPORT8 i pošaljete na broj 065 13 14, cijena poruke je 1,65 KM sa PDV-om.