230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Nema zime za učenike u Berkovićima

Berkovići, 10.12.2010.  Tradicionalno svake godine da bi učionice bile tople, roditelji donose drva u četiti područne škole u berkovićkoj opštini i tako jednim dijelom učestvuju u ogrevu koji obezbjeđuje Osnovna škola „Njegoš" iz Berkovića.

101210-drva-berkovici

Zbog razuđenosti opštine i udaljenosti đaka do centralne škole u Berkovićima za koje je obezbjeđen prevoz uz saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, škola iz materijalnih troškova učestvuje jednim dijelom u prevozu.

Mi smo obezbjedili prevoz za sve naše đake, a zbog velikih troškova goriva za minibus koji svaki dan prelazi 140 kilometara i dovozi šesnest učenika iz Dabrice i Stoca, roditelji su imali razumjevanja i tradicionalno pomažu četiri područna odjeljenja ogrevom - rekao je direktor Slavko Novaković.

Novaković je istakao da je najbolji primjer područno odjeljenje u Strupićima gdje pohađa dvadeset učenika i gdje su se roditelji najbolje odazvali akciji.

Ranko Šinik otac dvije učenice koje pohađaju područnu školu u Strupićima donio je tri metra drva i rekao da će i ostali roditelji donijeti drva , svako u svojoj mogućnosti, a sve sa ciljem da učionice budu tople .

U istovaru drva za djecu rado se odazvao i učitelj Branko Šetka , koji podržava ovakvu i slične akcije, a sve u dobrobit djece.

Centralna škola „Njegoš" u Berkovićima ima obezbjeđeno parno grijanje, a odjeljenja u Strupićima, Blacima, Ljutom Dolu i Dabrici imaju grijanje na čvrste peći.