230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Dragica Drapić najbolja među najboljima

23.10.2010. Član Karate kluba "Leotar" iz Trebinja Dragica Drapić proglašena je za najboljeg sportistu Republike Srpske za 2010. godinu.

101223-dragica-drapic1

Na manifestaciji Izbor 10 najboljih sportista Srpske, održanoj u organizaciji "Glasa Srpske" u Banskom dvoru u Banjaluci, drugo mjesto pripalo je Sanji Novaković, članici Smučarskog kluba "Jahorina", a treće Mitru Mrdiću, članu Džudo kluba "Leotar" iz Trebinja.

Predsjednik RS Milorad Dodik, koji je i predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije, rekao je ovom prilikom da sport pripada mladosti, a na institucijama je da ih materijalno podrže.

Glavni i odgovorni urednik "Glasa Srpske" Mirjana Kusmuk rekla je da sportski vrh mogu dostići samo oni najboljeg duha koji sport shvataju kao vitešku igru i koji su spremni na velika odricanja.

- Mi smo sportska nacija što pokazuju rezultati, kako sportista iz Srbije, tako i RS, a svi su oni zajedno misionari koji šalju svijetlu poruku o svom narodu - rekla je Kusmukova.

Ministar prosvjete i kulture RS Proko Dragosavljević na svečanosti je uručio priznanja najmlađim i najperspektivnijim sportistima. Nagradu najboljem sportisti uručio je proslavljeni košarkaš Dejan Bodiroga.

Za najboljeg sportskog novinara proglašen je novinar "Euroblica" Siniša Trkulja.

Svečanosti su prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, ministri u Vladi RS, predstavnici gradova i opština iz cijele Srpske, brojne poznate ličnosti iz svijeta sporta i drugi.

Završnu manifestaciju 56. Izbora 10 najboljih sportista RS za 2010. godinu u organizaciji "Glasa Srpske" direktno je prenosila Radio-televizija RS.

(Srna, BLIN MAGAZIN, DEPO PORTAL/ma)