230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Sutra fešta od mimoze, ribe i vina u Baošiću

Praznik mimoze, biće održan u subotu, 5. februara na Rivijeri sa centralnom svečanošću koja se tradicionalno organizuje u Baošiću.

110204-mimoza

U Baošiću sve je spremno za Feštu, rekao je predsjednik Mjesne zajednice Stevo Cvjetković. Oko sedamdesetak domaćina Baošića pobrinuće se da u najboljem redu protekne Fešta, koja doprinosi turističkoj afirmaciji kako mjesta tako i Herceg-Novog na kojoj očekuju oko 20.000 posjetilaca.

Planirali su loženje 12 vatri na plaži na kojoj će pržiti oko 1.000 kilograma ribe. Na sedam punktova biće obezbijeđeno točenje oko 1.000 litara vina koju su donirale Plantaže iz Podgorice i isto toliko piva dar Trebjese iz Nikšića.

Punktovi za prženje ribe biće autentično uređeni u mediteranskom stilu, a najorginalniji biće bogato nagrađeni.

Posjetiocima će podijeli oko 300 kilograma cvijeta mimoze. Programom Fešte planirano je da iz Kumbora u 10 časova krene povorka mažoretki, gradske muzike i trombonjera, da defile prođe kroz Đenoviće i u Baošić stigne u 11 časova. Glavni program će biti organizovan na platou ispred Doma kulture uz učešće klape „Stari kapetan", Umjetničkog centra AS.

110204-mazoretke

Koktel za goste, visoke zvaničnike, brojne ambasadore u Crnoj Gori, delegacije opština iz naše zemlje i gradova pobratima u Srbiji, predsjednik Opštine sa saradnicima prirediće u zgradi Crvenog krsta u Baošiću, gdje će biti i smještena i press-sala za brojne novinarske ekipe koje su najavile prisustvo. Pored Novljana, očekuju dolazak brojnih gostiju iz Crne Gore, a najavljen je i dolazak većih grupa turista iz zemalja regiona, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Makedonije. Pozivaju Novljane i goste da u što većem broju prisustvuju ovoj tradicionalnoj manifestaciji na kojoj obećavaju dobru zabavu i druženje.