230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Berkovići: Elektrifikacija povratničkih naselja

Berkovići, 24.02.2011. U prostrorijama opštine Berkovići potpisan je sporazum o elektrifikaciji povratničkog naselja Pocrnje, u cilju priključivanja stambenih jednica povratnika na elektrodistributivnu mrežu.

110224-berkovici-elektro

Ugovor su popisali predstavnici Elektrohercegovine iz Trebinja, Načelnik opštine Berkovići i izvođač radova „DI-AM" iz Mostara. Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 72,530 maraka , a finansiran je od strane Fonda za povratak BiH i učešća opštine Berkovići sa 3,530 maraka.

Radi se o ekektrifikaciji dva zaseoka koji su nekada pripadali bivšoj Mjesnoj zajednici Žegulja, a sada Opštini Berkovići i to su zaseoci Radoši i Sadžaci. "Ovim projektom dobićemo kvalitetan život povratnika kojima su već obnovljene kuće i kad mještani dobiju struju moći će normalno da žive na tom području" rekao je Ranko Lučić načelnik opštine Berkovići i dodao da su Berkovići izrazito nerazvijena opština sa malim budžetom, ali su ipak odlučili da učestvuju sa 3.500 KM.

U poslednje vrijeme je urađeno nekoliko projekata na obnavljanju infrastrukture u povratničkim naseljima i nije ostalo mnogo posla po tim pitanjima.

"Povratnička naselja koja su do sada završena sa elektrifikacojm su kvaliteno odrađena , a na samom terenu opštine Berkovići ostalo je posla na rekonstrukciji elekto mreže, gdje ima preko pet hiljada drvenih stubova tako da distribucija ima dovoljno prostora na rekonstrukciji stare mreže" rekao je Lučić.

Predstavnik Elekto hercegovine Nebojša Novčić je rekao da je njihov zadatak davanje tehničkog rješenja za izvođenje radova i mjesto priključenja, stručni nadzor nad izvođenjem radova kao i elektomontažni radovi posle izvođenja faze.