230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Otvorena sezona ribolova na Trebišnjici

Trebinje, 27.02.2011. Juče na tradicionalnom otvaranju ribolovne sezone po prelijepom sunčanom februarskom danu u jednoj od brojnih Trebinjskih oaza u Lastvi na Lastvanskom jezeru kod ribarske kuće tradicionalno je otvorena sezona ribolova.

110227-ribari-kosarka-fudbal_154

Kao i svake godine na ovom događaju prisustvovao je veliki broj ribolovaca kako iz Trebinja tako i iz susjednih država Crne Gore, Srbije i Hrvatske. Pored izobilja ribjlih specijaliteta, riblje čorbe,soma, pastrmke, strugača i morskih specijaliteta iskusni gurmani priredili su i kotlić gulaš sa govedinom i pasulj, da bi zadovoljili sve ukuse.

Trebinjsko Sportsko ribolovno društvo pobrinulo se da niko ne ostane gladan, pa pored svih vrsta besplatnih pića i jela na trpezi je bilo i roštiljskih specijaliteta,  pljeskavica,viješalica, ćevapčića i kobasica. Da bi događaj bio potpun u zabavnom programu nastupilo je i gradsko kulturno umijetničko društvo "Alat" i pojedini Trebinjski guslari. Svim prisutnima se ispred ribolovnog društva obratio sekretar Miroslav Ninić koji je prije svega izrazio riječi hvale svim okupljenim i pored brojnih sponzora gradonačelniku Dobraslavu Ćuku i Marku Mitroviću direktoru HET-a koji su izašli u susret kako svojim prisustvom tako i na punoj finansijskoj, materijalnoj i moralnoj podršci. Nakon toga u kratkim crtama prisutnima se obratio načelnik opštine Ćuk, se riječima hvale i obećanjima u daljoj  podršci kako bi Trebinjski ribolovci i ribolovno društvo u narednom periodu ostvarivali što bolje rezultate.

U okviru programa, paljenjem ribarske mreže zapljenjene od strane ribočuvarske službe, skrenuta je pažnja svim onim koji u ribolov idu protiv pravila.