230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Budućnost pripada onima koji vjeruju u svoje snove - Naša sugrađanka uskoro na Floridi

Predivne vijesti nam stižu iz američke ambasade u Sarajevu. Naime, danas je u poslijepodnevnim časovima J-1 vizu dobila Nina Vukanović iz Trebinja.

210114 nina1

Nina će narednih godinu dana, u okviru Internship programa, obavljati stručnu praksu u poznatom ljetovalištu Key Largo na Floridi, u Playa Largo Resort & Spa, na poziciji front desk. Ako se ne varamo, ovo je i prvi vizirani J-1 student u američkoj ambasadi u Sarajevu ove godine.

Vukanovićka je u prethodnom periodu posredstvom Univerziteta boravila na sličnom programu Work and Travel preko kompanije Gurney’s Resorts. Ovo iskustvo joj je mnogo značilo, jer je mogla da putuje na sjajne destinacije, a usput i da zarađuje.

210114 nina

Mlada i ambiciozna Trebinjka ponosni je vlasnik diplome Univerziteta Mediteran u Podgorici (Montenegro Business School - Mediteran), gdje je upisala i master akademske studije.

Nina kaže za Lokoportal da je ovoga puta sama sebi pronašla posao i resort koji se nalazi na Floridi. 

"Jednostavno sam ustala jednog jutra i shvatila da ne mogu da čekam da se neke stvari dese same od sebe i osjetila sam, iako je još uvijek stajala zabrana za izdavanje viza da je vrijeme da pronađem kompaniju i poslodavca. Vođena prethodnim iskustvom u tome sam uspjela jako brzo. Pronašla sam i stupila u kontakt sa njima. Ubrzo sam od strane njih dobila ponudu za posao. Nepunih 20 dana poslije toga američki sponzor Intrax je oborio Trampovu zabranu o izdavanju studentskih viza. Poslije par mjeseci dobila sam pozitivan odgovor od ambasade u Sarajevu da mogu da se viziram. Razgovor za vizu je prošao u najboljem mogućem redu. Najviše sam zahvalna ambasadi što su mi izašli u susret i vizirali me", kaže nam Nina.

210111 nina

"Jako mi je drago što ovim putem mogu da podijelim moje iskustvo sa mladim ljudima iz mog grada i okruženja, kako bi uvidjeli da ovaj vid programa može da im donese brojne benifite, sjajna iskustva, nova prijateljstva, obilazak svijeta kao i super zaradu", ističe Nina.

”Možda je strašno ići za svojim snovima, kopati po divljini, ali još je strašnije žaliti što to niste uradili. Ne dopusti da se zbog nečeg kaješ! Nikad! Investiraj u sebe. Na pravi način. Pare će se zaraditi i potrošiti, poslovi će se mijenjati, ali iskustvo koje stekneš na ovaj način - ostaje zauvijek", poručuje hrabra Trebinjka.

Nini želimo sve najbolje i srećan put, jer već 19.1.2021 mora da bude na poslu.