230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Uhapšeni prevaranti iz Rumunije

Trebinje, 17.03.2011. Policijski službenici PS Trebinje su dokumentovali te, 15. marta, OT-u u Trebinju podnijeli izvještaj protiv S.G. i G.G., državljana Republike Rumunije, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili dva krivična djela Prevara.

110317-prevaranti

Postoje osnovi sumnje da su S.G. i G.G., 14. marta, na ulici, u Trebinju, izvršili prevaru na štetu J.B.

Naime, dva nn lica su na ulici prišli J.B. i objasnili da je kao penzioner dobitnik nagrade koja se sastoji od seta noževa. Prilikom obavljanja razgovora nn lica su J.B. ponudili set „Zepter" posuđa, uz napomenu da kao dobitnik nagrade ima pravo na popust, i od istog su tražili 300 Evra.

Nakon što im je dao traženi iznos novca a dobio set posuđa i noževa J.B. je ustanovio da je prevaren tj. da noževi i posuđe nisu „Zepter" već „Bachmyer". Odmah nakon zaprimljene prijave policijski službenici PS Trebinje su, operativnim radom, došli do saznanja da su se mogući izvršioci ovog krivičnog djela uputili u pravcu Ljubinja.

Patrola PS za BS Trebinje je, 14. marta, u Ljubinju, zaustavila putnički automobil marke "Ford fokus", reg.oznaka ZG -9017- EH, u kojem su se nalazila dva lica koja za kojima se traga. Lica su lišena slobode i nad njima je izvršena kriminalistička obrada.

Policijski službenici PS Trebinje su, tokom kriminalističke obrade, utvrdili da je S.G. na identičan način izvršio prevaru na štetu još dva lica u Trebinju.

Naime, 20. juna 2010.godine, S.G. je izvršio prevaru oštetivši lica M.P. i M.P. za iznos od 620 KM.

S.G. i G.G. su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Prevara, 15. marta, predata na dalje zakonsko postupanje Okružnom tužilaštvu u Trebinju.