170901 best baner 200601 market99 baner

  • 150123 baner apis3
  • 150123 baner apis2
  • 150123 baner apis1

200701 banerosandic

210401 petijevic baner

160123 mjesto za vasu reklamu
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Apel građanima "Zaštitimo imovinu u vrijeme godišnjih odmora"

Policijska uprava Trebinje apeluje na građane da, imajući u vidu da je počela sezona godišnjih odmora, preduzmu odgovarajuće mjere kako bi se zaštitili od nasilnih upada u stanove i krađe imovine.

190422 zastita kuce osiguranje kuce

S obzirom da su ljetni mjeseci već nastupili, vrijeme kada većina građana odlazi iz svojih domova, radi korištenja godišnjeg odmora, i kada se stvaraju uslovi za vršenje provala u stanove, želimo da skrenemo pažnju da svako od vas, na određen način, može da učestvuje u sprečavanju takvih aktivnosti kriminogenih lica.

Neke od mjera koje građani mogu preduzeti su: da obavijeste osobu od povjerenja (komšije, rođake) da odlaze na godišnji odmor, kako bi ta osoba mogla da s vremena na vrijeme provjeri da li se neko nepoznat kreće u blizini; da sve svoje vrijednosti (nakit, novac) predaju nekome na čuvanje; da ne ostavljaju roletne skroz spuštene s obzirom da je to znak da je stan/kuća napuštena, da porodične fotografije sa odmora i tzv. «tagove» ne postavljaju na društvenim mrežama i platformama dok se ne vrate kući i slično.

Ovo su samo neki od savjeta kojih bi se trebalo pridržavati jer sprečavanje vršenja krivičnih djela je odgovornost svih, te ukoliko znate da su vam komšije odsutne, a u njihovom stanu/kući čujete iznenadnu buku, pozovite policiju na besplatan broj telefona „122“ i na taj način podignite bebjednost u zajednici.