170901 best baner 200601 market99 baner

  • 150123 baner apis3
  • 150123 baner apis2
  • 150123 baner apis1

200701 banerosandic

210401 petijevic baner

160123 mjesto za vasu reklamu
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Lokalni tim Trebinje Asocijacije srednjoškolaca u BiH (AsuBiH) Vas poziva da se pridružite Socijalnom danu!

Donosimo vam pozitivne i uzbudljive vijesti!

210906 Socijalni dan asubih

Socijalni dan se vraća, a upravo VI možete biti dio ove velike priče, kako za naš ASuBiH, tako i za srednjoškolce širom BiH!

Na Socijalni dan srednjoškolci dobiju priliku da odlaskom na radno mjesto steknu osjećaj za radnu atmosferu i upoznaju se sa osnovnim radnim procesima. Na ovaj način, oni pomažu vršnjacima da realiziraju svoje ideje, dok im odlazak na radno mjesto doprinesi donošenju odluke o njihovom budućem zanimanju. Škole omogućavaju svojim učenicima određeni vid praktične nastave, a kompanije ulažu u lokalnu zajednicu i mlade ljude svoga grada, koji su snaga i moć današnjeg društva.

Socijalni dan ima nevjerovatne učinke:

● Povezuje poslodavce i potencijalne buduće zaposlenike
● Uči srednjoškolce radnoj etici i odgovornosti
● Promoviđe pozitivne primjere uspješnih firmi
● Poboljšava status srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni I Hercegovini s ponosom poziva Vašu kompaniju da 15. oktobra otvori svoja vrata srednjoškolcima i postane partner u implementaciji Socijalnog dana 2021.

Nadamo se da ćete uvidjeti važnost našeg projekta I podržati nas, te dati priliku srednjoškolcima da grade sebe, svoja znanja i vještine. Način na koji to možete uraditi jeste da obezbjedite radna mjesta srednjoškolcima vašeg grada kako bi oni proveli 8 sati radeći, te potencijalno zaradili svoje prve dnevnice u minimalnom iznosu od 20,00 KM.

Prethodnih godina implementacije projekta imali smo priliku sarađivati sa mnogima, te smo dobili podršku i od mnogih institucija i organa lokalnih uprava.

Puni spisak partnera u posljednjoj godini implementacije projekta možete pogledati na sljedećem linku: Spisak-preduzeca-2019.

Srednjoškolci zarađen novac doniraju u Fond Socijalnog dana, te na taj način podržavaju realizaciju ideja svojih vršnjaka širom Bosne I Hercegovine. Zadovoljstvo nam je istaći da je u periodu od 2016. godine do danas kroz Fond podržano više od 80 srednjoškolskih projekata!