230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinjci bježe iz Libije

Trebinje, 21.03.2011. Radnici građevinske firme "Neimarstvo" iz Trebinja koji se nalaze u Libiji pokušavaju da nađu način za bijeg iz te zemlje nakon što su američko-evropski saveznici počeli bombardovanje vojnih snaga odanih libijskom vođi Moameru Gadafiju.

110321-libija

Procjenjuje se da se u Libiji nalazi još oko stotinu radnika iz BiH.

Trojica radnika "Neimarstva" koji su ostali u Libiji i poslije izbijanja oružanih sukoba između Gadafijevih snaga i pobunjenika nalaze se na području između libijske prijestonice Tripolija i grada Bengazija.

"Čujemo se svakodnevno sa još 20 do 30 ljudi sa prostora bivše Jugoslavije koji ovdje rade da bismo zajedno u što kraćem roku napustili Libiju. Jedini izlaz nam je da krenemo svojim automobilima ili taksijima do Tunisa, jer su svi aerodromi zatvoreni. Planiramo sve moguće načine za bijeg", rekao je direktor "Neimarstva" Radomir Traparić, koji se nalazi u Libiji.

On je istakao je da su se u noći između subote i nedjelje sa rubova Tripolija čule jake detonacije, ali da u samom gradu nije bilo eksplozija.

Osim građevinskih radnika, u Libiji se još nalazi i znatan broj medicinskih radnika iz regiona koji imaju ugovore sa libijskim bolnicama i, uprkos početku bombardovanja, za sada ne planiraju da napuste zemlju.

(Glas Srpske)