170901 best baner 200601 market99 baner

  • 150123 baner apis3
  • 150123 baner apis2
  • 150123 baner apis1

200701 banerosandic

210401 petijevic baner

160123 mjesto za vasu reklamu
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Do 01. aprila 2022. godine obavezna upotreba zimske opreme!

Policijska uprava Trebinje podsjeća vozače motornih vozila, da je stupanjem na snagu novog Pravilnika o saobraćaju u zimskim uslovima, od 1. novembra tekuće godine do 1. aprila sljedeće godine na snazi obaveza korištenja zimske opreme izuzev motornih vozila na dva ili tri točka, četvorocikla, traktora na točkovima i traktora na gusjenicama.

210211 zimskaoprema

U skladu sa navedenim pravilnikom pod zimskom opremom podrazumjevaju se pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima vozila, ili pneumatici za zimsku upotrebu na pogonskim točkovima i lanci za snijeg, odnosno drugi uređaji za povećanje trakcije spremne za postavljanje na najmanje dva pogonska točka i pneumatici za ljetnu upotrebu na svim točkovim sa najmanjom dubinom profila od četiri milimetra i lanci za snijeg, odnosno drugi uređaji za povećanje trakcije spremne za postavljanje na najmanje dva pogonska točka.
Upotrebom zimske opreme i poštovanje zakonskih odredbi smanjuje se težina posljedica učestvovanja u saobraćajnoj nezgodi, ali i sama mogućnost učestvovanja u saobraćajnim nezgodama je manja. Policijski službenici naše Uprave u narednom periodu vršiće pojačanu kontrolu vozila u pogledu opremljenosti zimskom opremom posebno tokom nepovoljnih vremenskih prilika.
Policijska uprava Trebinje apeluje na sve vozače da se pridržavaju propisa kojima je definisana obaveza upotrebe zimske opreme, kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju podigli na viši nivo.