230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ne može joj niko ništa: Tijana Bošković dominirala u turskom klasiku - 31 poen!

Ezečibaši slavio u velikom derbiju turskog prvenstva protiv Fenera – 3:2

211130 tijana

Odbojkaški sladokusci su mogli da sjednu i uživaju. Turski klasik, duel između Ezečibašija i Fenerbaheča, predstavljao je pravi poligon vrhunskih poteza. Vidjeli smo fantastične smeč lopte, još bolje servise, fanatičnu igru u odbrani i na posletku svega – preokrete. Na kraju je Ezačibaši došao do vrijedne pobjede i na tabeli turskog prvenstva izjednačio se sa velikim gradskim rivalom – 3:2 (16:25, 25:17, 25:21, 17:25, 16:14).

I da su odbojkašice Fenera slavile u gostujućoj dvorani ne bi bilo nezasluženo. Prilično lako i ubjedljivo dobile su drugi i četvrti set, imale su i meč loptu u taj-brejku. Imale su u tim trenucima psihološku prednost, ali Ezečibaši je imao fenomenalnu Tijanu Boškoviću. Ponovo je korektor reprezentacije Srbije pokazala zašto je smatraju fenomenom i jednom od najboljih igračica svih vremena.

Bila je aposlutni junak trijumfa tima iz Istanbula, pošto je duel završila sa osvojenih 31 poen. Koliko je Ezečibaši živeo od poteza djevojke iz Bileće ilustruje sledeći podatak: Bejza i Saliha, koje su posle Tijane Bošković bile najraspoloženije u domaćem timu, osvojile su zbirno 26 poena. Dakle, znatno manje nego Tijana Bošković sama.
Pokušavao je promenom taktike Zoran Terzić, kormilar Fenera, da zaustavi Tijanu Bošković, ali prosto nije vredelo. Ponovo je karakterističnim napadima protiv dvojnog ili trojnog bloka, nekada i iz nemogućih pozicija, Tijana Bošković razvalila odbranu Fenera.

Nije posustala ni u momentima taj-brejka. Pri rezultatu 13:13, Tijana je napravila servis grešku i praktično poklonila meč loptu Feneru. Međutim, taj detalj je nije pokolebao. I narednu loptu, za opstanak u meču, Maja Ognjenović je podigla za Tijanu Bošković koja je bila neumoljiva. Bio je to poslednji poen na utakmici korektora iz Srbije, ali verovatno najvažniji. Fener je potom napravio grešku koju Zoran Terzić nije mogao da ispravi ni na tajm-autu.
Posle ovog duela Ezečibaši i Fener su se izjednačili na tabeli turskog prvenstva sa skorom 9-2. Na liderskoj poziciji je Vakifbank sa pobedom, ali i utakmicom više. (Izvor: Mozzartsport)