230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Marijanа Gudelj nagrađena za najbolji projekat

Upravo je završen projekat "Film: My Peace and Freedom" u Sarajevu na kome je učestovala i Trebinjka Marijana Gudelj - mladi filmski producent.

211209 marijana

Marijana je zajedno za njenim koleginicama Sarom Ristić i Ismirom Mašić dobila nagradu za najbolji projekat. Radi se o projektu/filmu "Biciklo" u kojem su učestvovali studenti Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu i Akademije umjetnosti u Banjoj Luci. Studenti podijeljeni u 11 timova razvijali su sa svojim mentorima projekte na online radionicama u oktobru i radionicama uživo održanim u Sarajevu u decembru. Osim rada s mentorima, studenti su prisustvovali Master Classovima nekih od najvećih filmskih stručnjaka u Bosni i Hercegovini, a jedan od osnovnih ciljeva ovog projekta bio je ostvariti čvrstu saradnji između različitih filmskih škola u BiH, te promovisati i podržati mlade filmske autore.

Nagrada im je donijela 2.000 dolara, a sam projekat veliko iskustvo i upoznavanje sa mnogim važnim ljudima iz svijeta filma.

"Naš film "Biciklo" trebamo snimiti do avgusta 2022. godine, a premijera će biti na Sarajevo Film Festivalu, što je od velike važnosti. I ovoga puta planiram ekipu okupiti u Trebinju gdje ćemo snimiti dio filma, drugi dio biće sniman u Sarajevu. Trenutno sam četvrta godina produkcije, ovo je treći film na kojem radim u Trebinju, a nadam se da će ih biti još (neki dugometražni). Jedan od tih filmova snimljenih u Trebinju, ove godine dobio je Specijalnu nagradu žirija na SFF-u. Uskoro će se otvoriti Filmski centar Republike Srpske, pa se nadam da ćemo ubuduće imati bolje finansijske uslove za snimanje filmova", ističe za Lokoportal mladi producent Marijana Gudelj.

211209 marijanaekipa