230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ohoho - Djed Mraz dao specijalni poklon Zavodu za transfuziju

Kao i prethodnih nekoliko godina prvog radnog dana Zavoda za transfuzijsku medicinu Trebinja, Djed Mraz bio je prvi dobroboljni davalac dragocjene tečnosti.

220104 djedmraz

Želja Djeda Mraza je da prvom dozom krvi animira sve ljude kojima zdravstveno stanje dozvoljava, da bar jednom u godini koja je pred nama daruju krv koja može nekome da spasi život.

"Ovog puta sam brinuo da mi nivo hemoglobina, odnosno moja crvena krvna zrnca budu u najboljem redu, pa sam prethodnih mjeseci u ishranu ubacio kupus raštan, što se ispostavilo kao pravi potez, jer sam bez problema prošao i taj test. Pored zdrave ishrane važno je biti human da bi svijet bio bolji, da bi nešto čovjek dobio, mora nešto i da da, a nema humanijeg od ovog načina da počnemo darivati", naglasio je za Lokoportal Djeda Mraz koji je u Trebinje doputovao iz dalekog Sjevernog pola.

220104 djedmraz1

Prim. dr Dragan Šarenac načelnik Zavoda za transfuziju izrazio je Djedu Mrazu veliku zahvalnost na ovom humanom činu. Šaranac je za Lokoportal izjavio da je Djed Mraz već osmu godinu za redom prvi koji je darovao dragocjenu tečnost pa se ispostavilo da je ta godina bila veoma uspješna. 

U prošloj godini je kroz 61 organizovanu akciju darivanja prikupljeno preko 1.900 jedinica krvi.