230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Lišena slobode lica koja su u devastiranom objektu vršila vaganje i prepakivanje opojne droge

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje, 20.01.2022. godine, lišili su slobode četiri lica iz Trebinja, zbog osnova sumnje da su izvršila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

220121 spid

Policijski službenici ove Uprave, 20.01.2022. godine, oko 02,00 časa, su navedena lica zatekli u napuštenom stambenom objektu u Trebinju te tom prilikom na podu objekta uočili odbačenu najlonsku vrećicu sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“, težine oko 1,9 grama, kao i da se u navedenom objektu vrši vaganje i prepakivanje opojne droge jer je uočena digitalna vaga i veći broj vrećica koje su najvjerovatnije korištene za pakovanje opojne droge.
Izvršenim uviđajem, osim navedenih predmeta su pronađeni i oduzeti: najlonska vrećica u kojoj se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom ascira na opojnu drogu „Spid“, težine oko 214 grama, u kojoj se nalazila još jedna manja vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“, težine oko 2,8 grama, keramička posuda u kojoj se nalazila još jedna manja vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“, težine oko 3,4 grama, nosači SIM kartica, te veći broj najlonskih vrećica koje su korištene za pakovanje opojne droge.
Na osnovu naredbe Osnovnog suda Trebinje izvršen je pretres kuća i pomoćnih prostorija koja koriste navedena lica, prilikom čega je u kući koju koristi lice inicijala F.R. pronađena i oduzeta vojna poluautomatska puška. O pronađenom oružju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.
U toku je rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.