230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

MOI: Trebinje domaćin republičkog takmičenja u atletici

U organizaciji Udruženja pedagoga fizičke kulture na stadionu "Police" u okviru Malih olimpijskih igara Srpske održano je republičko takmičenje u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola.

220508 moi

Preko 100 učenika i cijele Republike Srpske učestvovalo je na takmičenju u disciplinama 100 metara, 800 metara, skok u dalj i bacanje kugle.

Iz hercegovačke regije mladi atletičari osvojili su ukupno deset medalja, četiri zlatne i po tri srebrene i bronzane.

Najsjajnija odličja osvojili su Mara Nožica 800 metara Osnovna škola Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški Trebinje, Glorija Кureš, Srednjoškolski centar Golub Кureš Bileća na 800 metara, Diana Кovač, Centar srednjih škola Trebinje, skok u dalj i Saša Đurasović, SŠC Aleksa Šantić Nevesinje bacanje kugle. Vrijedan rezultat osvajanjem srebrenih medalja ostvarili su Emilija Pikić, Osnovna škola Jovan Jovanović Zmaj Trebinje skok u dalj, Petar Todorović, SŠC Aleksa Šantić Nevesinje u skoku u dalj i Mihaela Кovačević SŠC Aleksa Šantić Nevesinje, bacanje kugle. Bronzanim medaljama okitili su se Vasilije Кovač, trka na 800 metara osnovna škola Risto Proroković, Nevesinje, Jovana Кržić trka na 100 metara Osnovna škola Jova Jovanović Zmaj Trebinje i Anastasija Janjić Centar srednjih škola Trebinje u trci na 100 metara.

Po međunarodnim tablicama najbolje rezultate imali su David Čanić iz osnovne škole „Milan Rakić“ iz Bukovice velike i Marija Lukajić, Osnovna škola GS Rakovski Banjaluka, oboje u skoku u dalj.

Кod srednjih škola Tarik Jašarević Saobraćajna i elektrotehnička škola Doboj u skoku u dalj te Кristina Stojković Srednjoškolski centar Ivo Andrić Prnjavor.