230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

OIT: Omladinski avanturistički kamp na Ušću

Odred izviđača „Trebinje“ u saradnji sa Odredom izviđača „Stari Grad“ iz Mostara i Centar za strane jezike „Teacher“ iz Foče, u Izviđačkom eko-centru „Ušće“, od 24. do 27. juna 2022. godine, organizuje Omladinski avanturistički kamp.

220623 oit

Na kampu će učestvovati 50 djece iz Mostara, Foče i Trebinja, uzrasta od 11 do 14 godina. Planom i programom kampa predviđene su edukativne radionice, sportsko rekreativne i zabavne aktivnosti sa specifičnim ciljem da mladima pruži iskustvo učenja i zabave kroz druženje u prirodi, kako bi stekli nova znanja i vještine, a kroz komunikaciju i razmjenu iskustava sa svojim vršnjacima iz drugih sredina, razvijali vještine komunikacije i tolerancije.
Kamp se organizuje u sklopu projekta BRIDGE (Izgradnja odnosa za interkulturalni dijalog u Bosni i Hercegovini) koji ima sveukupni cilj podsticati interkulturalni dijalog i interakciju među mladim ljudima iz različitih etničkih i vjerskih grupa i geografskih lokacija oko prirode, nauke, turizma i zaštite životne sredine, doprinoseći premošćavanju društvenih i kulturnih podjela i vraćanju povjerenja među mladima.
Projekat BRIDGE, uz finansijsku podršku Agencije za razvoj i saradnju Republike Italije (AICS), sprovodi i sufinansira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).