230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

AK Leotar gradi pobjednički mentalitet

Na prvenstvu Republike Srpske za starije pionirke i pionire, seniorke i seniore atletičari AK Leotar su ostvarili zapažene rezultate.

220709 akleotar

Jovana Kržić je u konkurenciji starijih pionirki u disciplinama 100m prepone postala šampionka Republike Srpske sa novim ličnim rekordom, ai u disciplini 300m također je osvojila zlatnu medalju i postala državni šampion.

220709 krzic

Diana Kovač je takođe bila odlična, u troskoku postala je šampionka Republike Srpske, dok je u disciplini skok u vis osvojila srebro i postala viceprvakinja Republike Srpske.

Sara Mijanović je u disciplinama 100m prepone postala viceprvakinja Republike Srpske za starije pionirke, čime je popravila lični rekord i osvojila srebrenu medalju. Sara je također nastupila u disciplini skok u vis gdje se okitila bronzanom medaljom.

Ena Komnenić je nastupila u disciplini 600m gdje je osvojila srebrenu medalju i postala viceprvakinja Republike Srpske sa novim ličnim rekordom.

Sara Ratković se odmah pored svojih drugarica iz kluba Jovane Kržić i Sare Mijanović u disciplini 100m prepone za starije pionirke, popela na postolje osvojivši treće mjesto i ona je popravila svoj lični rekord.

Djevojke iz AK Leotar su zauzele sva tri mjesta na postolju što znači da je riječ o dobroj generaciji mladih preponašica u Leotaru što su i dokazale na prvenstvu BiH u svom uzrastu pionirki.

220709 akleotar1

U jednoj od najatraktivnijih disciplina 4x100m štafeta za starije pionirke takmičarke AK Leotara su opravdale ime šampiona, takozvane zlatne štafete koja je pripala baš djevojkama AK Leotar. U zlatnoj štafeti su trčale Sara Ratković, Sara Mijanović, Ena Komnenić i Jovana Kržić.

"Moramo naglasiti da su ove djevojke još mlađe pionirke, osim Jovane Kržić koja je prva godina starijih pionirki i da je riječ o veoma perspektivnim djevojkama koje se kite najsjajnijim odličjima i u starijoj konkurenciji zahvaljujući isključivo njihovom zalaganju i predanom radu na treninzima. To je pristup koji imamo sa svim generacijama i to je nešto što moramo da izgradimo, taj pobjednički mentalitet koji se gradi samo i isključivo dobrim treningom i maksimalnim angažovanjem, a na kojem ćemo i dalje insistirati. Stvari su  jasne, sistem iza koga stoji Leotar daje rezultate na svim takmičenjima, a pobjednički mentalitet i profesionalni odnos ključevi su uspjeha, koje čvrsto držimo u rukama. Sigurni smo da će ovakav pristup rezultovati novim priznanjima i rekordima", zaključuju u Atletskom klubu Leotar.

220709 akleo2

220709 akleo3