230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Odličan nastup plivača KVS Leotar u Podgorici

Proteklog vikenda plivači Kluba vodenih sportova "Leotar" učestvovali su na međunarodnom plivačkom mitingu "Montenegro open 2022". Ovaj miting održan je na olimpijskom bazenu "Morača" u Podgorici.

220711 kvs

Organizator mitinga bio je Vaterpolo-plivački savez Crne Gore i grad Podgorica.

Ovogodišnji "Montenegro open" okupio je 369 takmičara iz 37 klubova sa prostora devet država, Albanje, Makedonije, Poljske, Italije, Ukraine, Velike Britanije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

KVS "Leotar" na bazenu " Morača" predstavljali su Andrej Radović (2009), Igor Kundačina (2008), Jovan Vukoje (2005) i Filip Piljević (2005).

Takmičenje je održano u pet starosnih kategorija po principu kvalifikacije - finala. U jutarnjem dijelu programa plivale su se kvalifikacije a u popodnevnom dijelu programa finalne trke.
Na ovome kvalitetnom međunarodnom mitingu plivači KVS "Leotar", plivajući u subotnjem dijelu programa, osvojili su tri medalje i predstavili klub i grad Trebinje u odličnom "svijetlu".
Igor Kundačina u Podgorici na olimpijskom bazenu "Morača" okitio se srebrenom medaljom u disciplini 100m leđno a bronzanom u disciplini 200m prsno. Filip Piljević osvojio bronzanu medalju u disciplini 100m leđno. Andrej i Jovan, iako nisu osvojili medalju, u Podgorici su zabilježili odličan nastup plivajući svoje trke sa ličnim rekordima.

- U konkurenciji plivača iz devet država, na olimpijskom bazenu „Morača“ u Podgorici, naši plivači su ostvarili odličan nastup. Pored osvojenih medalja i isplivanih ličnih rekorda takmičenje u Podgorici je bilo jedno veliko iskustvo za naše takmičare jer su plivali u konkurenciji plivača iz devet država. Pred nama je nastavak ljetnje sezone takmičenja gde nas narednog vikenda u našem gradu očekuje nastup na tradicijonalnom međunarodnom plivačkom mitingu „Srđan i Maksim“. – ističe Veljko Piljević, trener u KVS Leotar