230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Leotar remizirao na Grbavici sa Željezničarom

Željezničar i Leotar sinoć su remizirali (1:1) na Grbavici, u okviru 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

220716 leo

U 14. minuti bilježimo prvu veće uzbuđenje na meču. Šutirao je sa distance Marko Čubrilo, ali je golman Plavih Vedad Muftić odbranio.

U 20. minuti Grbavica je zaleđena. Todorović je pogodio mrežu domaćih za 0:1 i to iz slobodnog udarca.

Samo četiri minuta kasnije majstorija Edin Cocalić za 1:1. Stoper domaćina je petom pogodio mrežu Trebinjaca. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U 65. minuti Leotar ponovo prijetio. U prilici se našao Šaleta Kordić, no odbranio je Muftić. Sedam minuta kasnije svoj udarac sa distance je isprobao mladi fudbaler gostiju Dragan Matković, ali je pucao pravo u golmana domaćih. U 80. minuti Željezničar je konačno napravio pravu priliku, ali je golman Leotara Puletić zaustavio udarac Štilića. U 87. minuti dobar prodor po lijevoj strani napravio je Brazilac Santos, šutirao, a lopta je završila u autu. Samo minut kasnije Štilić se našao u izglednoj šansi, ali je opet golman Leotara izašao kao pobjednik.

Leotar je do pobjede mogao doći u 90. minuti. Odličnu priliku imao je Todorović koji je šutirao pokraj desne stative. Ubrzo je Leotar imao još jednu šansu, i to preko Paranosa, ali je odbranio Muftić. Uslijedio je kontranapad Želja, ali je Beća slabo reagovao pa iz svega nije bilo ni udarca.

Na kraju je meč završen rezultatom 1:1.

Željezničar – Leotar 1:1

Stadion Grbavica. Gledalaca oko 6.000. Sudija: Miloš Gigović (Bosanska Gradiška). Strijelci: 0:1 – Todorović (20.), 1:1 - Cocalić (24.).

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Vego, Cocalić, Kosorić, Šehić, Mekić (Beća), Hodžić (Hajdarević), Santos, Štilić, Subašić, Beganović (Haračić).

LEOTAR: Puletić, Milović, Đajić (Stanojević), Čubrilo (Milić), Matković, Đuderija (Karić), Cvetković, Pervan (Kordić), Perišić, Todorović, Aćimović (Paranos).

MARКO VIDOJEVIĆ, trener Leotara nakon osvojenog poda protiv Željezničara

"Zadovoljni smo bodom, jer smo izašli pozitivno iz ove utakmice. Prva utakmica u sezoni je uvijek specifična, jer ekipe traže svoju formu, ali u ovakvom ambijentu i sa ovakvom podrškom koju je Željezničar imao stvarno moramo biti zadovoljni sa ovim rezultatom. Moram odmah da naglasim da smo zasluženo došli do ovog boda, s obzirom na dešavanja na terenu.
I mi i Željezničar smo imali nekoliko situacija da dođemo do gola, ali nismo uspjeli. U prvom poluvremenu su pala dva gola koja su bila plod neke slučajnosti. Nas je dosta poremetio izlazak Đajića, a onda smo uveli Stanojevića i izgubili rješenje u sredini, tako da nas je to poremetilo."

220726 marko