230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ženski fudbal se ponovo igra u Trebinju

FК „Leotar“ formirao je u julu žensku sekciju unutar kluba koja će nositi naziv Ženski fudbalski klub „Leotar“. 

220802 zfkleotar

ŽFК Leotar ima za cilj popularizaciju ženskog fudbala, a okupljaće djevojčice i djevojke počev od šest godina starosti.

Svjedoci smo da je ženski fudbal doživio ogromnu ekspanziju u Evropi i svijetu, gdje utakmice na vrhunskom nivou nerijetko prati 80-90.000 gledalaca. Uskoro će posjedovanje ženske sekcije biti uslov za dobijanje licence za Premijer ligu, te je naš klub odlučio da na vrijeme krene sa ovim aktivnostima, kako bi što ranije imali takmičarsku selekciju i uključili se u neko od takmičenja na nivou RS i BiH. Naš klub će sve svoje administrativne, logističke i marketinške kapacitete staviti na raspolaganje novoformiranoj sekciji, kako bi im maksimalno olakšali početak rada.

Ništa od ovog ne bi bilo moguće bez tri dame, koje su odlučile da se aktivno uključe u rad kluba i da svojim znanjem i iskustvom doprinesu razvoju ženskog fudbala u našem gradu. Svojim entuzijazmom, idejama i planovima dokazale su da je naš klub spreman za novi iskorak u svojoj istoriji i biće nam veliko zadovoljstvo da zajedno radimo na razvoju ženskog fudbala, ali i da rastemo kao klub zajedno sa njima.

Za rad sa fudbalerkama biće zadužena Jelena Milović, jedna od tri žene u BiH koja posjeduje UEFA A trenersku licencu. Jelena je svojevremeno bila reprezentativka BiH, a u proteklih nekoliko godina bila je glavni trener ŽFК Radnik iz Bijeljine. Ona je ujedno i predavač na trenerskoj školi pri N/FS BiH i trener U-17 ženske reprezentacije BiH. U radu će joj pomagati Olivera Čučković, nekada mlada reprezentativka BiH.

Osim Jelene i Olivere, u radu kluba će, koliko joj to profesionalne obaveze dozvole, aktivno učestvovati i Milena Nikolić, fudbalerka Bajera iz Leverkuzena i kapitenka repezentacije BiH. Osim uloge ambasadora i promotera, Milena će biti kooptirana u Upravni odbor, gdje će biti zadužena za razvoj ženskog fudbala.

Prvi treninzi biće održani 13/14. avgusta, a sve potrebne informacije oko upisa zainteresovane djevojke mogu da dobiju od trenerica na brojeve telefona 066/976-413 (Jelena) i 065/807-183 (Olivera).