230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Dani Trebišnjice 21. avgusta: Uz trku lađama i skokove, ove godine i takmičenje u trebinjskoj slagi – PRIJAVE SU POČELE!

Ovogodišnji „Dani Trebišnjice“ biće održani u nedjelju, 21. avgusta, a osim tradicionalnih skokova sa Кamenog mosta i trke lađama, biće priređeno i takmičenje u trebinjskoj slagi.

220812 plakat Dani Trebisnjice

Program počinje u 16.00 časova trkom lađa u muškoj i ženskoj konkurenciji. U obje kategorije učestvovaće po pet takmičara, s tim da u jednoj lađi može da bude samo jedan takmičar.

Pobjednici trke u obje kategorije biće nagrađeni poklon bonovima.

Odmah nakon dodjele nagrada za najbrže u trci lađama, slijedi takmičenje u trebinjskoj slagi, gdje će se takmičiti timovi od po pet takmičara. Svaki tim koji se bude takmičio dobiće poklon bon.

Slaga će biti organizovana sa Кamenog mosta.

I na kraju, kao šlag na tortu, biće priređeni tradicionalni Skokovi sa Кamenog mosta i to u tri kruga – s tim da u prvom krugu učestvuju svi takmičari, a u drugom 10 prvoplasiranih iz prvog kruga i u trećem 7 prvoplasiranih učesnika iz drugo kruga.

Maksimalan broj učesnika je 15.

Za učestvovanje u skokovima mogu se prijaviti svi stariji od 18 godina, a skokovi će se održati sa skakaonice, koja će biti postavljena za ovu namjenu.

Obezbijeđene su nagrade za prvo, drugo i treće mjesto i to: za prvo mjesto novčana nagrada od 700,00 КM i diploma, za drugo mjesto novčana nagrada od 500,00 КM i diploma i za treće mjesto novčana nagrada od 350,00 КM i diploma.

Osim novčanih nagrada za prva tri mjesta, svaki skok, u sve tri serije, biće nagrađen sa po 50 КM.

Dodjela nagrada biće priređena po završetku trećeg kruga skokova.

Žiri za slagu i skokove čine tri člana. Predsjednik žirija je profesor Petar Čolović, a članovi su Želimir Popov-Magi i Dražen Šegrt.

Organizator manifestacije „Dani Trebišnjice“ je Turistička organizacija grada Trebinja uz podršku Grada Trebinja i Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/.

NAČIN PRIJAVE

Popunjavanje prijave za takmičenja vrši se u Turističkom informativnom centru, u ulici Jovana Dučića bb na korzou, svakog radnog dana i vikendom od 8.00 do 21.00 čas. Prilikom prijave potrebno je da pokažete važeći lični dokument sa fotografijom (lična karta, pasoš, vozačka dozvola). Prijave su otvorene do 20. avgusta, do 21.00 čas.