230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Umjetnost gradi mostove - Otvorena izložba Teofila Okiljevića u Dubrovniku

Protekle noći je otvorena sedma samostalna izložba mladog trebinjskog umjetnika Teofila Okiljevića u Dubrovniku.

220915 teo

Kako među ljudima postoje raznorazne barijere koje se teško prevazilaze, kad je u pitanju jezik umjetnosti one postaju nevidljive. Najbolji dokaz za to je talentovani trebinjski vajar Teofil Okiljević, jedan od rijetkih stvaralaca sa ovih prostora koji je izložio svoje radove u Dubrovniku. Njegove radove brojni posjetioci su pogledali sa velikim interesovanjem.

Crteže i skulpture realizovane u različitim tehnikama i materijalima, možete pogledati u galeriji Lazareti na Pločama, lađa broj X do 30. septembra.

Umjetnost simbol slobode i univerzalnosti

"Još kao srednjoškolac sam obilazio umjetničke galerije i pratio kulturna dešavanja u Dubrovniku. Ovom galerijom sam bio oduševljen i kao kao dijete maštao o svojoj samostalnoj izložbi u Dubrovniku i to baš u ovoj galeriji. Prošle godine je izašao konkurs, konkurisao sam i uspješno ostvario pravo za održavanje samostalne izložbe.
Odziv je bio odličan. Došlo je dosta prijatelja, poznanika, ljubitelja umjetnosti iz Dubrovnika, takođe iz Trebinja. Bilo je jako lijepo i prijatno druženje.
Bilo mi je puno srce kad sam vidio kako se ljudi međusobno upoznavaju i lijepo druže. To mi je još jedan dokaz da je umjetnost simbol slobode i univerzalnosti", ističe za Lokoportal Okiljević.