230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Najava: Promocija knjige "Obluci, aforizmi i koješta" Momira Moma Brkića

U ponedeljak, 19. septembra u 19.00 časova u dvorištu Muzeja Hercegovine u Trebinju, biće održana promocija knjige "Obluci, aforizmi i koješta" autora Momira Moma Brkića.

220918 brkic

Riječ je o jednom od nagrađenih rukopisa na konkursu Grada Trebinja, koji je, po riječima jednog od recenzenata, književnika Olgice Cice, „omeđen Sizifovom tragikom, ali i snagom i prkosom“.
U programu, pored autora, učestvuju i književnica Olgica Cice, koja je jedan od recenzenata, i glumci Jefimija Dučić, Vedrana Jokanović i Darko Кurtović.

Momir Brkić je autor i knjige poezije za djecu „Mamino ja“, a trenutno piše roman pod radnim naslovom „Кad brestovi umiru“, o teškoj sudbini čovjeka izgubljenog u današnjem vremenu.
Brkić je radio kao spiker, novinar i urednik Radio Trebinja, dopisnik Radio Sarajeva, saradnik „Glasa Trebinja“, „Oslobođenja“ iz Istočnog Sarajeva, prištinskog „Jedinstva“ i brojnih drugih listova. Bio je upravnik Gradskog pozorišta Trebinje i predsjednik nekada poznatog Кnjiževnog kluba „Svitanja“ iz Trebinja. Bavio se fotografijom, filmom, pozorištem. Za svoj glumački i rediteljski rad višestruko je nagrađivan.