230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Veče aforizama Momira Brkića

Sinoć je u Muzeju Hercegovine u Trebinju održana je promocija knjige "Obluci, aforizmi i koješta" autora Momira Brkića, novinara i književnika.

220920 obluci1

U ovoj knjizi autor je sakupio svoje aforizme, koji, kako kaže, govore o životu, svakodnevnim pojavama i onome što čujemo ili ne čujemo. Izuzetno je teško sažeti nešto u jednu rečenicu, teže nego napisati čitavu stranicu, rekao je Brkić.
Olgica Cice, jedan od recenzenata Brkićeve knjige, rekla je da ova zbirka ukazuje na svakodnevne čovjekove probleme i da je ova zbirka aforizama omeđena ne samo tragikom, već i snagom i prkosom.
Drugi recenzent, dr Dragan Кoprivica, napisao je da Brkić pišući o Sizifu i nama nije uzalud gurao svoje aforizme uz brdo, te da se ova knjiga neće obrušiti niz brdo, već će sigurno izazvati pozitivna osjećanja kod čitalaca, iako je ova književna forma nepravedno zapostavljena.

220920 obluci

U programu su učestvovali i glumci Gradskog pozorišta Jefimija Ot, Vedrana Jokanović i Darko Кurtović.
Izdavač knjige "Obluci, aforizmi i koješta" je JU Centar za informisanje i obrazovanje Trebinje, a sredstva za štampanje su obezbjeđena preko Javnog konkursa za izbor djela iz oblasti izdavaštva koji je raspisao Grad Trebinje.