230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Promocija knjige "Azrini svjedoci" autora Borisa Leinera

Promocija knjige „Azrini svjedoci“ autora Borisa Leinera, nekadašnjeg bubnjara grupe Azra i Jasminke Mitrić održana je u protekle noći u Rock baru Uncerground u Trebinju.

221013 azra

Veliki broj obožavalaca “Azre” okupio se kako bi od autora knjige čuo više o knjizi “Azrini svjedoci”.

 U pitanju je zbirka pisama obožavalaca kultnog benda Azra i na gotovo 300 stranica, nižu se sećanja fanova iz minulih decenija, sa teritorije čitavog područja bivše Jugoslavije. Naročito se ističu priče sa primorja, ali i one koje su vezane za Beograd, Niš, Pančevo. Čitaoci ove knjige vratiće se kroz vrijeme u atmosferu zabave i rokenrola. Knjiga “Azrini svjedoci” može se smatrati i svojevrsnim reprezentom kulture sjećanja na prošla vremena protkana kultom benda Azra.

Na promociji su govorili autori Boris Leiner i Jasminka Mitrić. Boris Leiner je nekadašnji legendarni bubnjar više kultnih bendova poput Azre, Vještica i Haustora. Nakon intrigantne autobiografije “Sve bio je ritam”, pred publikom je sada zbirka priča fanova Azre, izdata 2022. godine u Zagrebu.

Nakon promocije knjige upriličen je razgovor sa autorom, kao i potpisivanje knjiga i crteža Borisa Leinera, a prisutni su mogli i da kupe knjigu “Azrini svjedoci” kao i ostale radove autora.

Na oduševljenje svih prisutnih, Degustatori su ove večeri odsvirali brojne hitove ovog kultnog benda koji je na ovim prostorima ostavio neizbrisiv trag.

Citat iz knjige:

“PRVI VELIKI KONCERT AZRE U BEOGRADU 3. februar 1981.”

O Azri se samo pričalo; ona je u to vreme još uvek svirala samo u Zagrebu kao narastajuća urbana rok legenda. U Jugotonu sam kupio prvi album čim je izašao. Svirka mi se svidela, prateći vokali, ali glas me nije dotakao na prvu 30 loptu. Ipak, 3. februara 1981. sam otišao u Dom omladine da gledam prvi koncert Azre u Beogradu. Mesec dana pre koncerta napunio sam tek sedamnaest godina. U publici je bilo dosta rok novinara; neki su već počeli da hvale Azru kao npr. Petar Luković koji je pisao najduhovitije tekstove. Bilo je tu, naravno, dosta omladine i novinara-prepuna sala. Koliko znam, danas ne postoji video zapis, ali postoji audio zapis tog koncerta, i može se čuti na Youtube kanalu. Izlazi visoki Johnny olindran kao vojnik, s crnim pilotskim rejban naočarama, crna košulja sa zarolanim rukavima, kod grudi raskopčana, uska ramena, dlakave grudi, s Johnnya lipti znoj. Pantalone crne, original kelnerske, i to zvonaste. Crne šimike. Izgleda, blago rečeno, neuobičajeno za rok zvezdu, kao puki autsajder…