230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Podjela bodova na "Policama"

Fudbaleri Leotara i Zrinjskog danas su remizirali na stadionu Police u Trebinju rezultatom 1:1 u sklopu 14. kola m:tel Premijer lige BiH.

221016 leozri

Plemići su sjajno otvorili susret u Trebinju, budući da su do vodstva došli u 11. minuti, kada je majstorski pogodak postigao Nemanja Bilbija. Niko Janković je uposlio svog napadača, koji je sjajnim lobom savladao protivničkog golmana i svoju ekipu je doveo u vodstvo.

Nakon gola Zrinjskog, uzbuđenja nije bilo sve do 28. minute kada je Petar Sučić oprobao udarac, ali je lopta otišla preko gola Leotara.

Poslije prilike Sučića, igralo se na sredini terena i bez prilika na obje strane, sve do 40. minute kada su igrači kluba iz Trebinja uspjeli da dođu do izjednačenja.

Haris Handžić je na spektakularan način izveo slobodan udarac i sa 17 metara je savladao Josipa Čondrića, koji u ovoj situaciji nije imao nikakve šanse da odbrani njegov udarac i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme je počelo golom Zrinjskog, a u listu strijelaca se upisao Mario Tičinović, ali njegov pogodak je poništen zbog ofsajda.

Klub iz Trebinja se poslije toga dobro držao na terenu, pokušavao je da dođe do pogotka i preokreta na svom terenu i na fenomenalan način se borio protiv favorizovanih Plemića, ali igrači Leotara nisu uspjeli ostvariti svoj cilj.

Sredinom drugog dijela drugog poluvremena, Plemići su mogli doći i do pobjede i na taj način kazniti neke propuštene prilike igrača Zrinjskog. Bilbija je glavom šutirao nakon centaršuta svog saigrača, ali je Puletić odbranio njegov udarac, pa je tako spasio svoju ekipu.

Do kraja ove utakmice, vrijedi još izdvojiti i sjajan šut Jankovića, ali je opet sjajno intervenisao Puletić, koji je nevjerovatnom odbranom spasio svoju ekipu.

FK Leotar - HŠK Zrinjski 1:1 (Handžić 40‘, - Bilbija 11‘).

Leotar u narednom kolu gostuj u Širokom Brijegu.