230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Pobjeda Leotara protiv Sarajeva

Fudbaleri Leotara su u 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine pobijedili Sarajevo rezultatom 2:0.

221120 leosar

Već u prvoj minuti je Pervan izveo korner, a lopta je zamalo prevarila Šahinovića, no srećom po njega, završila je u gol autu. Četiri minute kasnije dobra šansa za goste, ali udarac Čatakovića odlazi preko gola Puletića da bi već u sljedećem napadu ponovo zaprijetio trebinjski sastav i to preko Handžića čiji majstorski udarac Šahinović odbija u korner.

Haris Handžić je u 12. minuti izblokiran iz slobodnog udarca nakon čega je dobro šutirao, ali je Šahinović bio na visini zadatka. U 14. minuti poništen je pogodak domaćeg tima. Čubrilo je šutirao, Šahinović je odbranio njegov udarac, a na odbijenu loptu je natrčao Aćimović i zatresao mrežu gola Sarajeva, no on je poništen zbog opravdanog ofsajda.

Dobra igra Leotara se nastavila i nakon poništenog gola, pa je tako u 16. minuti Haris Handžić ‘‘ostavio‘‘ loptu za Bobana Georgieva koji je šutirao preko gola golmana Sarajeva. Na sljedeće uzbuđenje se čekalo do 23. minute kada je Marko Pervan šutirao sa nekih 25 metara, no Šahinović je dobro reagovao da bi u 32. Pervan dobro ubacio, a Đajić iz fenomenalne pozicije šutirao glavom preko gola.

Posljednje uzbuđenje u prvom dijelu smo vidjeli u prvoj minuti sudijske nadoknade kada je Hamza Čataković jednim potezom izbacio gotovo kompletnu odbranu domaćih, no šutirao je pored gola Puletića. Leotar je poveo iz prve šanse u nastavku. Marko Pervan je izveo slobodnjak, niko nije dirao loptu, a ona je završila iza leđa Muhameda Šahinovića, te je Leotar poveo sa 1:0.

Trebinjci su udvostručili prednost u 60. minuti utakmice, a realizator je bio isti igrač - Marko Pervan koji je savladao Muhameda Šahinovića sa nekih dvadesetak metara. Mogao je Leotar do trećeg gola na utakmici u 80. minuti susreta, David Čavić se maestralno oslobodio defanzivaca Sarajeva i šutirao, ali lopta odlazi pored gola. Do kraja je ostalo 2:0.

Za ekipu Leotara ova pobjeda će mnogo značiti u borbi za opstanak. Trebinjci su osvojili 21 bod i nalaze se dva boda iznad opasne zone u kojoj su Sloboda (19) i Igman (17), a malo ko je prije dolaska Marka Maksimovića za šefa struke očekivao Leotar izvan opasne zone. Ali, čelnici kluba su njegovim angažmanom uradili sjajan posao.

FK LEOTAR - FK SARAJEVO 2:0 (0:0)

Stadion: Police. Gledalaca: 1.500. Sudija: Sivac Ermin (Zenica). Žuti kartoni: Karić, Đajić (Leotar), Abubakar (Sarajevo). Strijelci: 1:0 - Pervan (48), 2:0 - Pervan (60).

Leotar: Puletić, Čubrilo, Handžić, Aćimović (72. Perišić), Đajić, Đuderija (59. Milić), Cmiljanović, Karić, Čavić (87. Šušnjar), Pervan (72. Todorović), Georgiev (87. Vulić). Trener: Damir Memišević.

Sarajevo: Šahinović, Mulalić, Trako, Čataković (68. Ahmetović), Đokanović, Varešanović (68. Mulahusejnović), Ališah, Tomašević, Abubakar (62. Čirjak), Avramovski (62. Ikić), Suljić (75. T. Ramić). Trener: Emir Obuća.