230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U Trebinju kontrolisana tehnička ispravnost vozila

Preventivna kampanja besplatne kontrole tehničke ispravnosti motornih vozila pod nazivom „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2022“  sprovodena je danas na području grada Trebinja. 

221125 amsrs

Кampanju sprovodi Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) u saradnji sa lokalnim  auto-moto društvima.

Vozači su na pokretnom tehničkom pregledu, mogli besplatno da prekontrolišu dubinu gazećeg sloja pneumatika, kočioni i upravljački sistem, kvalitet rashladne i kočione tečnosti u vozilu, svjetlosno-signalne uređaje, amortizere, auto-gas instalacije i neophodnu opremu koja mora da se nalazi u vozilu.

Vozačima su podijeljene i brošure u kojima je objašnjen način vožnje u zimskim uslovima i priprema vozila za zimske uslove vožnje koji su zajednički izradili AMS RS, Ministarstvo saobraćaja i veza RS i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS.

Primari cilj preventivne kampanje je ukazivanje na značaj poštovanja zakonskih i podzakonskih akata u korištenju zimske opreme na putevima Republike Srpske.

Iz Automoto saveza su ovom prilikom apelovali da vozači koriste zimsku opremu, koja je obavezna od 1. novembra do 1. aprila i da brzinu kretanja vozila prilagode stanju puta.