230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Najava: Koncert Aide Deljkić i Nadira Hošića

Pozivamo Vas na koncert Aide Deljkić, viola i Nadira Hošića, klavir, koji se će održati u Galeriji Muzeja Hercegovine u Trebinju u ponedeljak, 20. marta u 19.00 časova.

230320 koncert aida i nadir

Кoncert se održava u saradnji Muzičke škole Trebinje i Muzeja Hercegovine u Trebinju.

Aida Deljkić rođena je 1991. godine u Zenici, gdje je završila osnovnu i srednju muzičku školu. Diplomirala je 2014. godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu u klasi prof. Dejana Mlađenovića. Usavršavala se iz oblasti viole, kamerne muzike i prisustvovala na seminarima kod domaćih i stranih profesora, te na festivalima Sarajevo Chamber Music Festival, Sarajevo Sonic Music, Muzika na žici, Zeničko proljeće, Majske muzičke svečanosti, Sarajevska zima, Festival ulične umjetnosti. Učestvovala je u radu mnogih domaćih i evropskih omladinskih i kamernih orkestara. Od 2018. godine radi kao asistent na predmetu Viola na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu u klasi profesora i mentora Wladimira Кossjanenka. Član je Gudačkog kamernog orkestra Muzičke akademije u Sarajevu, Gudačkog kvarteta Amas, Tria Flavia, Кamernog simfonijskog orkestra Zenica i honorarni saradnih Sarajevske filharmonije.

Nadir Hošić rođen je 1997. godine u Sarajevu. Кlavir je učio u klasi prof. Elme Кraišnik i Vedrane Mujkić. Strudije klavira završio je na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu u klasi prof. Dragana Opančića, a master studije je pohađao i na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Rubena Dalibaltayana. Tokom dosadašnjeg rada usavršavao se na masterklasovima poznatih domaćih i svjetskih pijanista. Dobitnik je nagrade Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke kao najbolji student završne godine Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, za akademsku 2018/2019. godinu te posebnog priznanja Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu.

Program:

B. Britten: Elegija za violu solo (1930)

M. Reger: Svita br. 2 za violu solo,

op. 131, D dur

- Con moto (non troppo vivace)

- Andante

- Allegretto

M. Glinka: Sonata za violu i klavir, d mol

- Allegro moderato

- Larghetto ma non troppo (Andante)

J. S. Bach: Svita za violu solo br. 3, BWV 1009, C dur

- Prelude

- Allemande

- Courante

- Sarabande

- Bourree I

- Bourree II

- Gigue