230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Leotar zasluženo do pobjede protiv Željezničara

Leotar je u 24. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu "Police" u Trebinju savladao Željezničar rezultatom 1:0. Domaći tim je zasluženo došao do tri boda koja im dosta znače u borbi za opstanak.

230401 leo zel

Leotar je bolje otvorio susret, te su prvu šansu napravili već u trećoj minuti utakmice kada je centaršut Stojkovića očistila odbrana gostiju iz Sarajeva.

U 12. minuti utakmice slobodni udarac za Trebinjce izveo je Haris Handžić, ali je pogodio samo živi zid. Osim ove, Handžić je propustio još jednu priliku, a to se desilo u 23. minuti utakmice kada je promašio stopostotnu priliku.

Igrala se 32. minuta utakmice kada je veliki nesporazum u odbrani Plavih iskoristio Denis Stojković, te tako pogodio za vodstvo Trebinjaca od 1:0. Nije se Leotar tu zaustavio, već je šutirao Prusina nekoliko minuta poslije, ali lopta odlazi preko gola.

Jedina šansa za Sarajlije u prvom dijelu se desila u posljednjoj minuti utakmice kada je šutirao Drljo sa šest metara nakon odličnog dodavanja Štilića, ipak krilni napadač je šutirao direktno u Dušana Puletića.

Leotar je bez većih problema u ostatku meča zaustavljao sve napade gostiju iz Sarajeva. Nije Željezničar mogao ništa konkretno napraviti u fazi napada i na kraju Trebinjci dolaze do tri velika boda u borbi za opstanak.

Domaći sastav je s ova tri boda skočio na sedmu poziciju tabele sa 26 bodova i prekinuli su niz od četiri utakmice bez pobjede.

Premijer liga BiH, 24. kolo:

Leotar - Željezničar 1:0

Leotar: Puletić, Milović, Prusina, Čubrilo, Stojković, Handžić, Aćimović, Đajić, Cmiljanović, Čavić, Milaković.
Željezničar: Bender, Cocalić, Krpić, Štilić, Drljo, Hodžić, Drina, Beganović, Galić, Amoah, Jašarević.

U narednom kolu Leotar ide u Mostar kod ekipe Velež.