230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Leotar se vratio iz mrtvih i zakuvao borbu za opstanak

U prvih deset minuta nešto aktivniji bili su domaći fudbaleri koji su zaprijetili dva puta, ali odbrana gostiju bila je sigurna.

230513 fuc

Tuzla City je svoju prvu priliku imala u 10. minuti. Subašić je centrirao iz kornera, a Nikitin se najbolje snalazi i pogađa za vodstvo gostiju. Samo četiri minute kasnije Leotar dolazi do poravnanja. Čavić je šutirao sa nekih 16 metara i sjajno pogodio za 1:1. Sjajnu priliku domaći su imali u 20. minuti. Handžić sa par metara nije uspio matirati golmana gostiju i rezultat se nije promijenio.
Novi gol viđen je u 35. minuti. Opet je prekid bio koban za Leotar. Nakon centaršuta Hadžić je najviši u skoku i glavom pogađa za novo vodstvo Tuzla Cityja. Do kraja poluvremena Leotar je ponovo uspio izjednačiti. Igrala se 44. minuta kada je Milić pogodio za novo poravnanje.

Domaći su izjednačili nakon jedne velike gužve pred golom gostiju. Protestovali su gostujući igrači, tražili su igranje rukom, no sudija Musa je pokazao na centar.  Prva prava prilika u drugom poluvremenu viđena je u 54. minuti. Čavić je šutirao sa dvadesetak metara, ali preko gola .Veliki protesti domaće ekipe u 61. minuti. Tražili su penal, ali Musa je pokazao samo na korner nakon kojeg se nije desilo ništa opasno.

Odlična kontra gostiju viđena je u 64. minuti, ali je veoma dobro reagovao golman domaće ekipe, te nije dopustio da Tuzla City ponovo dođe do vodstva. Dvije minute kasnije drugi žuti odnosno crveni karton dobio je Hasanbegović zbog prekršaja nad Čavićem i gosti su morali do kraja utakmice igrati sa igračem manje.

Nevjerovatan promašaj domaćih u 71. minuti. Aćimović se našao sam na nekoliko metara ispred Barcole, ali ga nije uspio matirati.

Gol za preokret i prvo vodstvo Leotara postignut je u 76. minuti. Nakon prekida lopta pada u peterac gostiju gdje se najbolje snalazi Uzelac i vara Barcolu.

Pobjegli su fudblaeri Leotara nakon ove pobjede sa dna tabele i sada su na 10. mjestu sa 31 osvojenim bodom. Sa druge strane Tuzla City je poziciju ispred sa isto toliko bodova.
Jasno je da nas u posljednja dva kola očekuje velika borba za ostanak u ligi, ali dva kluba će morati u niži rang takmičenja.