230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U nastavku akcije „Кalibar“ evidentirana još dva krivična djela

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su u nastavku akcije „Кalibar“ evidentirali još dva krivična djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“. 

230519 polic

Policijski službenici Policijske stanice Berkovići su 18. maja 2023, godine, izvršili pretres kuće, pomoćnih i drugih objekata koje koristi lice inicijala D.G. iz Berkovića, kojom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli jednu poluautomatsku pušku i 15 komada metaka. 

Istog dana, policijski službenici Policijske stancie Nevesinje su zaustavili teretno vozilo marke „Fiat“ kojim je u trenutku kontrole upravljalo lice inicijala M.M. iz Nevesinja, kojom prilikom je u tovarnom prostoru pronađena jedna poluautomatska vojna puška, čije držanje građanima nije dozvoljeno, kao i jedna lovačka puška za koju navedeno lice posjeduje oružni list.
O događaju je obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se u oba događaja dokumentuje krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. Кrivičnog zakonika Republike Srpske.