230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Preventivna kampanja "Zaštiti kožu od sunca - spriječi melanom"

Udruženje dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica Trebinje danas je u saradnji sa Domom zdravlja povodom obilježavanja mjeseca samosvjesnosti o melanomu na Trgu slobode sprovela kampanju prevencije i ranog otkrivanja melanoma.

230529 melanom3

Riječ je o humanitarnoj preventivnoj kampanji, koja ima za cilj podizanje svijesti o melanomu, najsmrtonosnijem karcinomu kože, kao i edukaciji građana o prevenciji i načinima ranog otkrivanja.

”Kampanja borbe protiv melanoma i treba da počne u Trebinju, najsunčanijem gradu, koji od 365 dana u godini ima više od 260 sunčanih dana, što čini Trebinje posebno lijepim gradom, ali to ujedno nosi veći rizik za oboljevanje od melanoma osoba koje nedovoljno brinu o svojoj koži”, ističe Nada Bijedić predsjednik Udruženja dijabetičara.

230529 melanom1

Centralna akcija nosi naziv "Zaštiti kožu od sunca - spriječi melanom".

"Ove godine smo prepoznati i u regiji, te su nas podržali gosti iz Udruženja osoba oboljelih od melanoma iz Banja Luke„ Mi Smo Sa Vama“, koji su počeli sa radom prošle godine, kao i novoosnovano Udruženje oboljelih od malignih bolesti Istočne Hercegovine Trebinje "VjeraLučaNada". 

Građani Trebinja su ovom prilikom informisani o melanomu, načinima prevencije i važnosti svakodnevne zaštite kože i upotrebe zaštitnih krema protiv UV zraka.

230529 melanom2

Udruženje dijabetičara je poznato po tome da u sklopu svojih aktivnosti organizuje, uključuje i obilježava sve značajnije datume (SZO), vezane za prevenciju svih hroničnih nezaraznih bolesti. Udruženje u svom članstvu ima i oboljele od melanoma.

230529 melanom