230816 baner dineco 650x170 05
240605 bas ta optika baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Otvaranje izložbe "Proces" u MSURS

Obavještavamo da će u četvrtak, 8. februara u 19.00 časova povodom Dana Muzeja biti otvorena izložba grafičkog dizajna „Proces“ u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske koja je nastala kao rezultat četvorogodišnjeg evropskog projekta „ReCulture: Rebrendiranje ustanova kulture Zapadnog Balkana“ u okviru programa Kreativne Evrope.

240205 proces izlozba

Na izložbi će biti predstavljeni novi vizuelni identitet Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske kao i vizuelni identiteti ostalih institucija kulture koje su dio ovog projekta: Kulturnog centra Trebinje, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Umjetničke kolonije Danilovgrad, s tim da će poseban naglasak biti stavljen na institucije iz Republike Srpske zbog činjenice da je Kulturni centar Trebinje glavni nosilac ovog projekta. Mijenjanjem svojih vizuelnih identiteta kroz ovaj projekat institucije su pokazale kako osavremeniti i poboljšati svoju transparentnost i učvrstiti svoje pozicije vodećih institucija kulture u sredinama u kojima djeluju.

Izložba će predstaviti četvorogodišnje trajanje projekta u okviru koga su odabrani timovi mladih dizajnera radili na različitim aspektima vizuelnog identiteta navedenih institucija, uz aktivnu podršku lokalnih i evropskih mentora. U okviru izložbe biće predstavljena dizajnerska rješenja novih logotipa, odabrane palete boja i fontova te njihove primjene na plakate, društvene mreže, veb-sajt i primjere aplikacija na suvenire. Ovim povodom Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske posebno će predstaviti svoj novi logotip inspirisan satom koji se nalazi iznad centralnog ulaza u Muzej.

Dizajnerski tim koji je radio na rebrendiranju Muzeja pod vođstvom mentora koji je ujedno i autor izložbene postavke u MSURS Nemanje Mićevića, grafičkog dizajnera, čine mladi dizajneri Luka Matić i Sonja Jovanović.