230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Uhapšeni prevaranti kladionica Meridian

08.04.2011. U PS Trebinje dana 06. aprila, ovlašteno lice kladionica „Meridian" prijavilo je da je od strane NN lica, 07.marta, iz sportske kladionice "Meridian", ul. Dušanova, otuđeno oko 3.000 KM dok je iz kladionice "Meridian 2", ul. Vuka Karadžića, u Trebinju, otuđeno oko 9.000 KM.

110208-meridijan

Naime, NN lice je u navedenim kladionicama na „Mega Džek" aparate instaliralo elektronske uređaje koji su mu omogućili dobitak na aparatima.

Uviđaj

Policijski službenici PS Trebinje su odmah nakon zaprimljene prijave izvršili uviđaje. Uviđajima je utvrđeno da je NN lice, dana 07. marta oko 15,38 časova, u kladionici u ul. Dušanova, u aparat „Mega Džek" postavilo elektronske uređaje koji su mu omogućili da ostvari dobitak od 3.091,14 KM.

Istog dana, NN lice je u drugoj kladionici u ul. Vuka Karadžića, na isti način, pomoću postavljenih elektronskih uređaja, u periodu od 16,34 do 16,53 časova, u četiri navrata ostvarilo ukupni dobitak u iznosu od 9.196,45 KM.

Priznali prevaru i krađu

Policijski službenici PS Trebinje su operativnim radom identifikovali dva izvršioca ovih krivičnih djela. Nad licima čiji su inicijali G.R. i G.Š., radnicima navednih kladionica, izvršena je kriminalistička obrada. G.R. i G.Š. su priznali izvršenje krivičnih djela na način što su za novčanu naknadu omogućili trećem licu čiji su inicijali M.R. da dana 07. marta, u aparate "Mega Džek" instalira elektronske uređaje koji su mu omogućili dobitke, da bi potom dana 03. aprila omogućili istom da ukloni navedene uređaje.

Prevarant lišen slobode

Po zahtjevu PS Trebinje, dana 06. aprila policijski službenici PS Goražde lišili su slobode i policijskim službenicima PS Trebinje predali lice M.R. koje je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predato 07. aprila OT-u u Trebinju na dalje zakonsko postupanje.

Radnici se sumnjiče za saučesništvo 

Dana 07. aprila PS Trebinje je podnijela OT-u u Trebinju Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu:

- protiv M.R. i G.R. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kd Krađa na štetu sportske kladionice "Meridian".

- protiv M.R. i G.Š. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kd Krađa na štetu sportske kladionice "Meridian 2".

Predstavnici "Meridian" kladionica su pohvalili rad Kriminalističke policije koji su blagovremeno reagovali i pronašli počionioce.