230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

2. Konferencija o finansijama lokalnih samouprava

Trebinje, 09.06.2011. U organizaciji Saveza opština i gradova Republike Srpske i Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS, danas je u skupštinskoj sali Opštine Trebinje počela sa radom „II konferencija načelnika odjeljenja za finansije jedinica lokalne samouprave".

110609-finrar01

Skup provodi se u okviru projekta „Jačanje kapaciteta Saveza opština i gradova u BiH", koji finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj (Sida).

U ime lokalne zajednice učesnike i rad skupa pozdravio je načelnik Opštine Trebinje dr Dobroslav Ćuk.

Tokom dvodnevne konferencije planirano je da eminintni stučnjaci obrade teme iz oblasti finansiranja lokalnih samouprava.

Prvog dana skupa za dnevni red predviđena su teme: Finansijska revizija– značaj interne i eksterne revizije, Investiciono-razvojna banka RS – informacije, Emisija municipalnih obveza, U/sluge finansijskog savjetovanja, te Analiza opštinskih prihoda u Republici Srpskoj, dok će se sutra razgovarati o Primjeni novog budžetskog kontnog okvira, Trezorskom poslovanju, Fondovima Evropske unije te drugim temama.

110609-finrar05

Uz brojne načelnike odjeljenja za finansije opština RS, u radu konferencije učestvuje i Glavni revizor službe za reviziju javnog sektora RS Boško Čeko, direktor IRB RS Milenko Pavlović, međunarodni expert, univerzitet u Budimpešti Charles Jokay, kao i predstavnici Poreske uprave RS, te ministarstava za finansije i upravu i lokalnu samoupravu RS.

Konferencija završava sutra, kada se očekuju zaključci.