230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

"Pajovi dječaci" pokoravaju Beč

Trebinje, 11.06.2011. Selekcija FK Leotar iz Trebinja do 10 godina odputovala je juče (petak) u Beč, gdje će nastupiti na međunarodnom turniru čiji je organizator UEFA.

110611-daci_tambura_moto_007

 

 

Evropska kuća fudbala je u okviru projekta „Balkan Alpe Adrija" organizovala niz turnira čiji je cilj pomirenje među narodima Balkana i akcenat je stavljen na mlade selekcije čiji su članovi budućnost ovih zemalja.

Na put je krenulo deset dječaka: Nikola Skulić, Aleksej Golijanin, Luka Kunić, Andrej Đokanović, Nemanja Gudelj, Veljko Novčić, Marko Vuković, Andrej Brnjašić, David Čolović i Matija Tučić. Trener seldkice je Pajo Janković, a pomagaće mu Damjan Ratković.

Na ovom turiniru osim Leotara učestvuju ekipe iz Makedonije, Albanije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Austrije, Slovačke... Na put su zajedno sa ekipom Leotara krenuli i dječaci iz podgoričke Budućnosti, Igala i reprezentacije grada Mostara.

Oni će u Beču ostati do ponedeljka, kada je planiran povratak, a utakmice će igrati u nedjelju i ponedjeljak. UEFA snosi sve troškove putovanja i boravka u Beču.

- Zaista nam je veliko zadovoljstvo što nas je UEFA pozvala na jedan ovakav turnir, rekao je trener ekipe Pajo Janković. Ovaj turnir je dio jednog velikog projekta u okviru koga će i Trebinje 30. jula biti domaćin kadetskog turnira. Poveli smo najtalentovaniju djecu i sigurno da ćemo nastojati da ostvarimo što bolji rezultat. Prevashodni cilj svih nas je da djeca steknu nova prijateljstva sa djecom iz drugih zemalja, jer će im to biti najljepša uspomena sa ovog putovanja.