230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Slava Saborne Crkve u Mostaru

Praznik Pedesetnice (Silazak Svetog Duha na apostole), što je i slava naše saborne crkve koja se obnavlja, svečano je proslavljen 12.06. u Mostaru.

110614-slava_mostar

Svetu Arhijerejsku Liturgiju služio je Episkop Zahumsko-Hercegovački i Primorski g. Grigorije uz sasluženje devetorice sveštenika i četvorice đakona iz naše Eparhije i dragih nam gostiju iz Beograda i Novog Sada.

Hramovna slava je i ove godine proslavljena pod vedrim nebom, ali među zidovima koji napreduju, što predstavlja veliku nadu pravoslavnih u Mostaru i dolini Neretve.

Na Liturgiji je pojao hor „Kir Stefan Srbin" iz beogradske Crkve Svetog Arhangela Gavrila, a ovogodišnju slavu su uveličali naši prijatelji iz etno-grupe „Trag" iz Laktaša, KUD „Hercegovina" iz Petrovog Polja kod Trebinja i mostarska djeca i omladina iz SPKUD „Gusle" Mostar.

110614-hor_slava_mostar

110614-slava_mostar_djeca

Veliku radost i ljubav su nam svojim dolaskom učinili gosti. Između mnogih posebno izdvajamo: mostarskog muftiju Seida ef Smajkića i glavnog imama mostarskog Salema ef Dedovića sa kojima su došli rektori i neki od dekana Univerziteta u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Bihaću, mostarskog gvardijana fra Iku Skoku, ministar trgovine u Vijeću Ministara BiH g.Mladena Zirojevića, direktoricu Elektroprivrede Republike Srpske g-đu Branislavu Milekić, državnog sekretara u Ministarstvu izbjeglica BiH g.Dragu Kovača, načelnika opštine Trebinje dr Dobroslava Ćuka i mnoge druge.

Pismene čestitke povodom slave saborne crkve Vladiki mostarsko-trebinjskom g.Grigoriju uputili su: Biskup mostarsko-duvanjski g. Ratko Perić, gradonačelnik Mostara g. Ljubo Bešlić, zvaničnici BiH, Republike Srpske i FBiH, i mnogi drugi.

Najveću radost i ljubav prema svome hramu koji se obnavlja učinili su pravoslavni iz Mostara i doline Neretve koji su došli u velikom broju.

110614-slava_mostar_ljudi

Ovogodišnji kum slave bio je g. Branislav Savić sa svojom porodicom, a za sledeću godinu javio se g. Aleksandar Ćirilović sa porodicom.

(Eparhija ZHiP)