230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Opština Gacko proslavila Krsnu slavu

Nizom kulturnih i sportskih manifestacija opština Gacko obilježila je krsnu slavu Trojčindan. Sveta Trojica ili Duhovi po značaju je treći praznik posle Božića i Vaskrsa.

110615-trojicin_dan1

Svetu arhijerejsku liturgiju služio je njegovo preosveštenstvo vladika Atanasije uz sasluženje mjesnog sveštenstva. Nakon toga svečana Litija je prošla gradom do hrama u izgradnji, a u porti stare crkve obavljeno je lomljenje slavskog kolača.

Priređen je bogat kulturno zabavni program u kojem su nastupili KUD "Zelengora", polaznici muzičke škole "Sveti Roman Melod", izvorne grupe i narodni guslari.

Obilježavanju Trojčindana prisustvovali su crkveni velikodostojnici, narodni poslanici, predstavnici lokalne vlasti, boračkih organizacija, javnih institucija, preduzeća i gosti iz Hercegovačkih opština.

110615-trojicin_dan

Opština Gacko je uručila povelje i plakete zaslužnim pojedincima, ustanovama i udruženjima.

Povelju Opštine Gacko ove godine su zaslužili Dječji vrtić, Društvo dobrovoljnih davalaca krvi "Sveti Simeon Mirotočivi", SPKD "Prosvjeta" i Centar za socijalni rad.

Plaketa "Svete Trojice" uručena je dr Kostadinu Supiću, dr Miladinu Bumbiću i dr Branku Butuliji.

Nagrade su uručene i đaku generacije SŠC Maji Gojković, kao i talentovanom učeniku devetog razreda osnovne škole Draganu Škiljeviću.

U sklopu Trojčindanskih svečanosti u Gacku su održane i radničke sportske igre, a upriličen je i koncert duhovne muzike.

(Gacko-rs.info)