230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Gacko: Stanovi za 7 porodica

Gacko, 14.06.2011. Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Petar Đokić i zamjenik načelnika opštine Gacko Radojica Antunović uručili su danas u Gacku ključeve stanova za sedam porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

110616-gacko_stanovi

Ukupna vrijednost projekta je 460.000 KM. Izgradnju stanova u novosagrađenoj stambeno-poslovnoj zgradi u vrijednosti 330.000 KM finansirala je Vlada RS, dok je opština Gacko izdvojila 130.000 KM i obezbijedila infrastrukturu.

Rješenja na trajni smještaj dobili su: Radoš Milošević, Milan Kujundžić, Aleksa Slijepčević, Milka Crnogorac, Radovan Mastilović i Nedeljko Lojpur, dok je Milenku Buha dodijeljen stan u drugoj zgradi, čiju je gradnju posebno finansirala opština.

Đokić je istakao da je opština Gacko uložila veliki napor da riješi trajno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, izrazivši zadovoljstvo jer je taj program skoro doveden do kraja.

On je naglasio da će Vlada RS, bez obzira na složenu ekonomsko-socijalnu situaciju, nastaviti ovaj program i u narednom periodu.

Zamjenik načelnika opštine Gacko Radojica Antunović rekao je Srni da su na području ove opštine od ukupno 169 porodica poginulih i RVI, ostale još četiri porodice koje nisu stambeno zbrinute, a njihovo pitanje će biti riješeno u drugoj polovini godine.

Prema njegovim riječima, dvije porodice su konkurisale za novčana sredstva, a preostale dvije za stambene jedinice.

Opština Gacko jedna je od rijetkih opština koja će do kraja godine riješiti stambeno pitanje porodica poginulih i ratnih vojnih invalida.

Od 2008. godine, kada je i donesen poseban program Vlade za zbrinjavanje ove kategorije stanovništva, predviđeno je zbinjavanje 5 606 korisnika, za šta će biti utrošeno 50 miliona KM.

Ministar Đokić danas će u opštini Ljubinje uručiti ključeve stanova za dvije porodice poginulih i ratnih vojnih invalida.