230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Rukomet: Djevojke Leotara opet među elitom

Na finalnom turniru, Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u rukometu, u kategoriji U-15 Leotarove djevojke su ostvarile veoma dobar rezultat zauzimanjem trećeg mjesta u konačnom plasmanu.

110319-rk-leotar01

 

 

U prvom dijelu takmičenja po grupama, na otvaranju turnira napravljen je kiks protiv ekipe Krivaje iz Zavidovića i taj susret je završio neočekivanim porazom, rezultatom 19:12 u korist protivnica.

Poučene greškom iz prve utakmice trebinjke su u drugoj utakmici deklasirale vršnjakinje stolačke Iskre rezultatom 9:22 i tako se plasirale, sa druge pozicije, u polufinale turnira, gdje su se sastale sa ekipom Ljubuškog, kao prvoplasiranom iz grupe A.

Da je kriterij sudijskog para iz Mostara,u polufinalnom susretu, protiv favorizovane ekipe Ljubuškog, bio barem ujednačen sasvim zasluženo Leotarove djevojke bi se borile u finalnom susretu protiv mostarske Katarine, što su po svemu prikazanom, a naročito po svojoj borbenosti i igrom u odbrani i zaslužile.

Ovako, nakon pretrpljenog poraza rezultatom 15:11, morale su brzo da se oporave i da nađu dodatne motive u borbi za treće mjesto u susretu sa Krivajom iz Zavidovića, od koje su u takmičenju po grupama doživjele neočekivan poraz.

U veoma teškoj i dinamičnoj utakmici Leotarve djevojke su pokazale da su kvalitetnija i bolja ekipa od Krivaje, te su od prvog trenutka preuzele rezultatsku inicijativu, vodeći i po tri gola razlike, sve do pred kraj susreta, kada su protivnice bezuspješno pokušale da presing igrom naprave preokret, što im nije pošlo za rukom obzirom na veoma sigurnu i odgovornu igru Leotara.

Ovako visok plasman je veliki uspjeh mladih trebinjskih rukometašica, kada se zna da rade u veoma skromnim skromnim uslovima, u odnosu na njihove vršnjakinje iz drugih klubova.

Takođe, zadržani kontinuitet nastupa i osvajanja najviših plasmana na državnim takmičenjima, siguran je pokazatelj da Ženski rukometni klub ima perspektive i dobre izglede da se u skoroj budućnosti i sa seniorskim sastavom vrati u najelitnija takmičenja u BIh.

Boje Leotara su branile sledeće igračice:

Kovač Anđela, Gurović Ljubica, Zubac Ivana, Boro Dragana, Vukanović Nina, Mišković Teodora, Jegdić Sara, Perotić Jovana, Miliša Ivana, Sikimić Ivana, Sekerez Kristina, Vukasović Teodora.

Trener: Komnenović Zdravko