230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U akciji "Hercegovina" uhapšeno 19 lica

Trebinje, 28.06.2011. U policijskoj akciji "Hercegovina", koja se od juče provodi u Hercegovini i Istočnom Sarajevu, uhapšeno je 19 lica osumnjičenih za šverc narkotika i organizovani kriminal.

110628-nacelnik

Načelnik Centra javne bezbjednosti Trebinje, Goran Zubac rekao je da se akcija nastavlja tokom dana, te dodao da je do sada obavljeno 40 pretresa stanova i vozila u kojima je zaplijenjeno preko 36 kilograma skanka, oružje i minsko-ekplozivna sredstava, dva vozila i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa ovim krivičnom djelima.

Zubac je na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare potvrdio da su do sada uhapšena tri lica iz Trebinja, šest iz Bileće, sedam iz Gacka, dva iz Istočnog Sarajeva i jedno iz Stoca.

On je rekao da je CJB Trebinje polovinom novembra prošle godine počeo pripremne radnje za akciju "Hercegovina" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i nadležnim tužilaštvima.

Zubac je podsjetio da je 17. juna policija podnijela izvještaje Specijalnom tužilaštvu RS protiv 31 osumnjičenog lica za organizovani kriminal i nedozvoljenu proizvodnju i promet droga.

Zubac nije želio da saopštava više detalja dok akcija traje, a narednu konferenciju za novinare najavio je za sutra.

U policjiskoj akciji "Hercegovina", osim MUP-a RS i Specijalnog tužilaštva, učestvuje i MUP Hercegovačko- neretvanskog kantona.