230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Osnovan Savjet mladih Istočne Hercegovine

Berkovići, 01.07.2011. Misija OEBS-a u Bosni i Hercegovini u Berkovićima organizovala je osnivačku skupštinu predstavnika nevladinih omladinskih organizacija iz istočne Hercegovine na kojoj je uspostavljen Savjet mladih istočne Hercegovine.

110701-savjet_mladih

Na prvoj skupštini Savjeta mladih istočne Hercegovine utvrđena je organizaciona struktura Savjeta, usvojen Statuta Savjeta a govoreno je i o godišnjem Akcionom planu rada Savjeta.

Na osnivačkoj skupštini prisustvovali su predstavnici Udruženja omladine Berkovići, Omladinski centar Trebinje, Udruženje građana Sloga i Eko Velež Nevesinje, Studentska organizacija Fakulteta za menadžment Trebinje, Uradi nešto Bileća, Crveni krst Gacko, Omladinski centar Ljubinje, Forum mladih i Omladinska zadruga Trebinje i Zora Bileća.

Osnivačku skupštinu pozdravio je predsjednik Savjeta opština Istočne Hercegovine Ranko Lučić, a predsjednik savjeta omladine biće biran iz svih sedam istočnohercegovačkih opština tako da će svaka opština predsjedaviti savjetom.

Za predsjednika skupštine izabran je Miroslav Marić iz Nevesinja, a predsjedavajući savjeta mladih Istočne Hercegovine je Bojan Samardžić iz Berkovića.

Omladinski savjet Istočne Hercegovine namijenjen je omladini Istočne Hercegovine sa ciljem da doprinose boljem položaju mladih na socijalnom, kulturnom, obrazovnom, sportskom, zabavnom i drugim poljima djelatnosti.

(Opština Berkovići)