230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinje ponovo domaćin Lige šampiona

Protekle sedmice je iz sjedišta UEFA u Nionu stigla i zvanična potvrda da će KMF Leotar u avgustu biti domaćin jednog od turnira preliminarne runde Lige šampiona u futsalu.

110205-kmfj03

Tako će najjužniji grad u BiH po drugi put dobiti domaćinstvo u ovom takmičenju, nakon 2009. godine, kada su se u Trebinju takmičile ekipe Nikarsa iz Letonije, Pantera iz Njemačke i Silamaea iz Estonije. Leotar tada nije imao sreće i nakon dvije ubjedljive pobjede protiv Njemaca i Estonaca poklekao je u posljednjoj utakmici protiv Nikarsa. Turnir u Trebinju bi se najvjerovatnije igrao od 15-19. avgusta.

- Presrećni smo jer smo dobili domaćinstvo jednog turnira nakon samo dvije godine, što je prava rijetkost, rekao je kapiten Leotar Mitar Vukanović. UEFA nema običaj da u tako kratkom roku jednom klubu daje mogućnost da dva puta bude domaćin, ali fenomenalna organizacija prošlog turnira nam je to omogućila. Ovaj put želimo da se osim na organizacionom polju pokažemo i na takmičarskom i da odemo korak dalje i plasiramo se u „glavnu rundu" Lige šampiona u futsalu. Veliko nam je zadovoljstvo što će naš grad biti domaćin i što ćemo opet napuniti dvoranu u Bregovima.

Ove godine će u Ligi šampiona nastupiti 49 ekipe kroz tri runde takmičenja. U „preliminarnoj rundi" igraće 28 klubova, podijeljenih u sedam grupa, koji će se igrati u sedam gradova: Nikoziji, Varni, Skoplju, Trebinju, Beču, Ženevi i Edinburgu. Samo pobjednici grupa idu u „glavnu rundu", gdje se ukrštaju sa 17 ekipa sa boljim koeficijentom. Prvoplasirani i drugoplasirani iz šest grupa ide u „elitnu rundu" gdje se ukrštaju sa četiri kluba sa najboljim koeficijentom: Montesilvano (Italija), Sporting (Portugal), Kairat (Kaѕahstan) i Araz (Azerbejdžan).

Žrijeb za prve dvije runde biće održan 6. jula u Nionu sa početkom u 15 časova.

(Rs-sport)