230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Veliki uspjeh "Malih stvari" u Bugojnu

„Čekajući Marčela" u koprodukciji Kulturne scene „Male stvari" iz Trebinja i Teatra „Fedra" iz Bugojna, a u režiji Željka Miloševića, najbolja je predstava u cjelini, proteklog vikenda završenog 39. Teatarskog festivala BiH „FEDRA 2011". Ovoj predstavi pripala je prestižna pozorišna nagrada Bugojanska maska.

110502-predstava_p_pri_e_014

Trebinjskom pozorišnom glumcu i reditelju Željku Miloševiću pripala je nagrada i za najbolju režiju – Idea plus, za režiju pozorišnog komada Porodične priče Biljane Srbljanović, a u izvođenju KS „Male stvari".

Uspjeh Trebinjaca u Bugojnu upotpunila je Jelena Dragić kojoj je za ulogu Milene u predstavi Porodične priče žiri festivala dodjelio nagradu za najbolju žensku ulogu.

Stručni žiri 39. Fedre (Ljubica Ostojić -predsjednik, Armin Ćatić i Marko Misirača) , dodijelio je i druge festivalske nagrade:

Nagrada za najbolju mušku ulogu - Amelu Ugarku za ulogu Džoa u predstavi Brzina tame Stojana Stiva Tešića u režiji Senade Milanović i izvedbi Teatra „Fedra" iz Bugojna

Nagrada za najbolju muziku - Muzičkom dijelu ansambla predstave Udijelite sirotinji, pađene po motivima „Mačka u čizmama", u režiji Adnana Mujkića i izvođenju Pozorišta mladih iz Tuzle

Nagrada za najbolju scenografiju - Antoniju Džolanu, za scenografiju predstave Brzina tame, Stojana Stiva Tešića, u režiji Senade Milanović i izvođenju Teatra „Fedra" iz Bugojna

Nagrada za najbolju mladu glumicu - Amini Omerović, za ulogu Meri u predstavi Brzina tame.

Nagrada za najboljeg mladog glumca - Senadu Milanoviću, za ulogu Edija i Naratora u predstavi Brzina tame.

Nagrada za partnersku igru - Faiku Salihbegoviću i Dževadu Hasanbegoviću za uloge Stiva Arnolda i Vilhelma Furtvenglera u predstavi Na čijoj strani, Ronalda Harvuda, u režiji Jesenka Muzaferije i izvođenju Teatra „Total" iz Visokog.

Nagrada za kolektivnu glumačku igru - Ansamblu predstave Udijelite sirotinji, po motivima „Mačka u čizmama", u režiji Adnana Mujkića i izvođenju Pozorišta mladih iz Tuzle.

Inače, na 39. pozorišnom festivalu u Bugojnu učestvovalo je sedam predstava.